4-6

I år 4-6 har vi ett enreprenöriellt förhållningssätt och arbetar i ämnesövergripandeprojekt. Vi vill att eleverna och samhället ska mötas och att arbetet ska kännas "viktigt på riktigt". Vi arbetar för att eleverna ska utveckla sin nyfikenhet, självtillit, kreativitet, tar intitaiv och kan omsätta idéer till handling.

Vi arbetar med datorer i ett 1-1 koncept. Detta ger oss möjlighet att införa nya pedagogiska modeller som ger eleverna ännu bättre förutsättningar att skaffa sig kunskap.

Under vårteminen 2013 fick vi Teknikföretagenspris på 50 000kr, för årets teknikutbildining. Vi har använt del av pengarna för att investera i "Lego Mindstorms", ett programerbart lego. Legot kommer att användas som ett verktyg i vår undervisning för att utveckla elevernas entreprenöriella förmågor.

Som en rödtråd genom alla ämnen arbetra vi med att synliggöra lärandet genom "Visible thinking"

Ett eget framarbetat koncept i år 5-6 är vad vi kallar "Storyfication". Ett storyline inspirerat arbete med gameification som drivkraft. Detta är något vi verkligen brinner för. Det är ett arbetssätt som motiverar och stilmulerar eleverna i deras arbete. Följ vårt arbete via länken "House of Alviklänk till annan webbplats" "Greenship of Alvik"länk till annan webbplats "Yetis in need of Alvik"länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tidningen Origo gjorde ett reportage om arbetetlänk till annan webbplats i våras.

Under föregående år blev vi prisade i bloggtävlingen webbstjärnan, med vårt projekt "House of Alvik" I år deltar vi med vårt nya projekt " Greenship of Alvik"

Vi har blivit under vårterminen blivit tilldelade ett stipendium på 35 000 kr från Baltiska fonden. Dessa kommer att användas för att fortsätta utveckla vår skolskog.