Kök och måltider

Vi har eget tillagningskök med kokerska, Karin Nyberg och ekonomibiträde, BrittMarie Mörtsell.

Dagligen serveras hemlagad frukost, lunch och mellanmål. Vi strävar efter att laga en så näringsrik och nyttig mat som möjligt och att använda så lite socker i maten som det går.

Vi arbetar medvetet med hälsa och livsstil. En del i detta är att öka barnens frukt- och grönsaksintag. Därför erbjuder vi dagliga frukt, t.ex. banan, vindruvor, äpple, päron, melon m.m. Varierad sallad och uppskurna grönsaker serveras vid lunch.

Frukosten serveras kl 08.00 och består oftast av gröt eller fil och flingor, bröd med pålägg.

Lunchen serveras kl 11.00.

Mellanmålet serveras kl 14.00 och består av mjuka och hårda smörgåsar med varierande pålägg.

Vi hänvisar till Luleå kommuns matsedel för förskolor. (länk under Hitta direkt på vår startsida.)