Kök och måltider

Vi har ett mottagnings kök där vi tar emot mat som tillagas i Tunaskolans kök. Vi följer Luleå kommuns skolmatsedel och matsedeln är uppbygd efter det kostpolitiska programmet. Till varje lunch serveras grönsaker, bröd, smör och mjölk.

I matsalen, som delas av både förkolan och skolan/fritids, äter Ekans barn frukost och lunch. Barnen tar sallad på liknande sätt som skolans elever, medan den varma maten serveras på borden för att skapa en lugnare måltid. Mellanmålet äter alla Ekans barn inne på Ekan.
Jollens barn äter alla måltider inne på Jollen, detta för att skapa en lugnare miljö i alla måltider för förskolans yngre barn.

Heli lagar frukost till förskolans barn och den kan bestå av olika sorters gröt eller fil med flingor. Till detta får vi alltid smörgås med olika pålägg.
Till mellanmål får vi mjölk och smörgås med pålägg.

I köket arbetar kokerskan Heli Niva och ass. ekonomibiträdet Charlotte Gültekin, har ni frågor eller funderingar kan ni nå dem på:

0920-45 37 10, eller:

Heli Niva
heli.niva@skol.lulea.se