Rutiner

Introduktion

På Älvens förskola har vi valt att introducera barnen med hjälp av er vårdnadshavare, föräldraaktiv introduktion. Detta innebär att du som vårdnadshavare är med och deltar i verksamheten tillsammans med ditt barn för att skapa trygghet. Barnet får upptäcka förskolan med dig som vårdnadshavare vid sin sida. Ni som vårdnadshavare blir också delaktiga och trygga i vad barnet gör under en dag på förskolan.

Under introduktionen är det du som vårdnadshavare som vägleder ditt barn in i förskolevärlden och finns med ditt barn i alla situationer t.ex. vid lunchen, vilan, blöjbyten mm. Det är du som vårdnadshavare som ansvarar för ditt barn och deltar i verksamheten och våra rutiner.

En introduktion kan gå fort men det kan även dra ut på tiden, så räkna med att vara tillgänglig de två första veckorna.

För barn med annat modersmål än svenska har vi möjlighet att boka tolksamtal på telefon.

Om olyckan är framme

Om det sker en olycka på förskolan så görs alltid en skadeanmälan. Vid allvarliga olyckor kontaktas sjukvård samt föräldrarna. Om barnet blir sjuk under dagen på förskolan, så kontaktas föräldrarna.

Alla barn är försäkrade i en kollektiv föräkring, du hittar länken på förskolans startsida.​

Övriga rutiner

  • Vi öppnar kl. 06.00 på avdelningen Violen och stänger på avdelningen Blåklockan kl. 17.45.
  • Frukost serveras 8.00, lunch 11.00 och mellanmål 14.00.
  • Barn som har 15-timmars vistelsetid/vecka kan välja tiden: måndag-fredag 08.45-11.45 alternativt måndag-onsdag 08.45-13.45