Är du förälder? Ska du välja förskola eller skola? Vill du börja plugga som vuxen? Frågorna är ofta många när det handlar om förskola, skola och utbildning. Här kan du hitta svaren, oavsett om det gäller förskola, grundskola, gymnasium, särskola eller vuxenutbildning.

 Se vanliga frågor om skolan 

Minimera
Senaste nytt
 • Skolan i Luleå utmärker sig under Code week

  Just nu pågår Code Week EU (6-21 oktober) som är ett initiativ av EU-kommissionen för att lyfta fram vikten av programmering och att alla Europas unga medborgare får en adekvat digital kompetens. I Luleå vill man vara en förebild när det kommer till just detta.
  Publicerat 2018-10-16
 • Vuxenutbildningen i Luleå får cirka 500 000 kr i EU-medel

  Vuxenutbildningens El- och automationsingenjör i Luleå har som enda svensk utbildning fått EU-medel i ett internationellt projekt. Tillsammans med lärosäten i sex andra länder ska de ta fram utbildningsmaterial som höjer kvalitén på utbildningar inom energiområdet.
  Publicerat 2018-10-12
 • Bergets förskola rivs och byggs upp

  -Det är jättetråkigt att vi inte kan flytta in på förskolan som planerat men när vi väl kan det så kommer det vara i nya fina lokaler som är väl anpassade för vår verksamhet, säger förskolechef Tuula Palo om det nya beslutet för Bergets förskola på Skurholmen.
  Publicerat 2018-10-08
 • Inbjudan till öppet samråd för nationella minoriteter

  Den 9 oktober bjuder Barn- och utbildningsförvaltningen in till öppet samråd för alla nationella minoriteter där vi samtalar om utvecklingen av nationella minoriteters språk och kultur i förskola och skola i Luleå.
  Publicerat 2018-10-01
 • Medborgardialog Avan-Unbyn

  Politikerna i barn- och utbildningsnämnderna i Luleå kommun och Bodens kommun bjuder in till medborgardialog. Kom och berätta vad du som är intresserad av förskola och skola i Avan och Unbyn tycker om samverkan mellan byarna.
  Publicerat 2018-09-27
 • Nu kan du säga upp plats i förskola eller fritidshem via lärplattformen

  Nu kan du som har barn i förskola eller fritidshem säga upp ditt barns placering med BankID via lärplattformen.
  Publicerat 2018-09-27
 • Att leda och lära i fritidshem

  Ann S Pihlgren, forskningsledare, författare och skolutvecklare besökte den 19 och 20 september Luleå för att hålla tre föreläsningar under rubrikerna ”Leda fritidshem” och ”Lära i fritidshem”.
  Publicerat 2018-09-25
 • Nu är det dags att ansöka om förskoleplats inför våren 2019!

  Ansökan bör vara inlämnad senast 30 september 2018
  Publicerat 2018-09-18
 • Munkebergs förskola firar 30 år

  Munkebergs förskola bjuder in till öppet hus för att fira att förskolan fyller 30 år. Hoppas att vi ses!  
  Publicerat 2018-09-18
 • Från vänster: Urban Eriksson, Tobias Skogsberg, Manliga nätverket och Pia Elofsson, Lena Heyden, Lena Österlund, Uddens förskola

  Barn- och utbildningsförvaltningen nominerade till Norrbottens jämställdhetspris 2018

  Igår hölls den Regionala Jämställdhetsdagen på Vetenskapens Hus. Under dagen delades Norrbottens jämställdhetspris 2018 ut. Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå hade två nominerade kandidater till årets pris vilka var; förskolans manliga nätverk och Uddens förskola.
  Publicerat 2018-09-13