Bävern är döpt

Einar, 6 år och Astrid, 3år, Wanhatalo - Björnström kom från Aapua i Övertorneå kommun med sin mamma Sofia och morbror Samuel för att ta emot sitt fadder- och dopbevis för Beatris Bäver från Bäverly Hills.

Nu är världens största bäver döpt och har fått sitt officiella namn. Hon heter  Beatris Bäver från Bäverly Hills.
Glada namngivare och officiella faddrar blev syskonen Einar och Astrid Wanhatalo-Björnström från Aapua i Övertorneå.
Hederspriset gick till Jan-Olof Norman, från Skurholmen i Luleå, som kom med den fiffiga slutklämmen Bäverly Hills.

Det var ett stort pådrag från länspressen då bävern i Stadsparken skulle döpas. Randi Gitz som representerade SVT Nordnytt tyckte det var självklart att vara på plats och berättade att deras nyhet om bäverns ankomst till parken delats av 82 000 användare på sociala medier världen över. - Det är helt fantastiskt vilket genomslag dessa snödjur har, sade hon.

Urvalsprocessen

Namnförslagen har kommit till oss från alla håll i landet; Boden, Gällivare, Kalix, Stockholm, Matfors, Norsjö, Jokkmokk, Tärendö, Arvidsjaur, Niemisel, Luleå och Falkenberg.

Namnen vi har fått in har till mestadel varit unika men många har varit liknande och har bara skiftat i stavning och flera namn har föreslagits av flera personer. Många gav även förslag där Hans Englunds namn fanns med som en hyllning till honom som konstnär.

Vi sållade i den digra namnlistan och hade till slut några favoriter kvar på sluttampen.

Exempelvis:Beavis, från den tecknade searien Beavis och Butt-head, Justin Beaver, jfr: Justin Bieber - populär kanadensisk popsångare, Gnagneta, Zisten - eftersom det är Hans Englunds sista snödjur i parken, Hansson - eftersom det är Hans skapelse = hans son, Berta Bjuhr - eftersom bjuhr är den gamla benämningen av bäver här i norr, Bärit, och  Beaverly eller Bäverly.
Här är alla namnförslagen som kommit in.

Här är alla som bidragit med namnförslag

Tova Blom åk 1 på Östra skolan i Luleå vill att bävern ska heta Rosy.

Vinsten i vår namngivningstävling bestod av ett dopbevis med fadderskap och den nya 30 årsjubileumsboken.

Läs mer om boken och vars den säljs.