Sommar på Södra hamnplan

Foto Karl William Sandström

Foto Karl William Sandström

Nu är det sommar och då förvandlas Södra hamnplan till en playa mitt i stan– en plats för liv och rörelse, tillgänglig för alla.

Från Södra hamnplan kan du även ta turbåtarna ut i vår vackra skärgård under hela sommaren.

Tack för den underbara sommaren 2018

Tisdag 14 augusti avslutas aktiviterna på Södra hamnplan för i år. Det har varit en toppensommar med massor av sol och trevliga händelser. Bara för att nämna några kan ju fotbolls VM med två härliga matcher på storbildsskärm inför publik lyftas upp speciellt.
De många aktiviteterna som pågått under hela sommaren har alla dragit mycket folk och kiosken har haft strykande åtgång på svalkande drycker och glass. I stort kan vi konstatera att det varit en toppensommar för dem som valt att semestra i Luleå i år.

Minnesbilder från den härliga fotbollsfesten

Närmare 1 000 taggade Luleåbor samlades på Södra hamnplan där kommunen riggat en storbildsskärm som visade åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz och kvartsfinalen mot England.

Visningen av fotbollsmatcherna blev en del av Luleå kommuns arbete med Sommar på Södra hamnplan där olika aktiviteter anordnas för Luleåbor och besökare under hela sommaren.

Aktiviteter sommaren 2018

Här finns sandstrand, kafé, sittmöbler och parasoll, grillplatser, pingisbord i betong, ytor för volleyboll och street basket, konstgräs för bollek, pumptrack, boulebana, kajakuthyrning och mycket annat.

Verksamheten drivs av ungdomar via Luleå kommuns feriejobb. Det är fritt för lokala föreningar och privatpersoner att anordna egna aktiviteter.

Dessutom, under hela sommaren, träningspass med Crossfit Holistic, seniorjympa med Korpen, Medborgarskolans sommarorkester och slöjdklubb i samarbete med ABF och Norrbottens läns hemslöjdsförening.

Kafé med matiga alternativ

Kaféet är beläget i två av de röda stugorna. Här kan du köpa sallader, wraps, glass, kaffe, smoothies, vatten och godsaker.

Evenemang

  • 25/6-5/7 Dans och parkour med Exiled Dance Crew
  • 30/6-1/7 Provköring och barnaktiviteter med Norrlands Bil
  • 7/7 Gatbasket-VM
  • 14/7 Barnteater och teaterworkshop med Lule Stassteater

Dessutom, under hela sommaren, träningspass med Crossfit Holistic, seniorjympa med Korpen, Medborgarskolans sommarorkester och slöjdklubb i samarbete med ABF och Norrbottens läns hemslöjdsförening.

Fritidsbanken på plats

Genom att Fritidsbanken finns på plats med sin verksamhet och lånar ut idrottsutrustning som Luleåbor har skänkt, kan du prova på platsens alla aktiviteter utan att behöva ta med egna prylar. Du kan låna till exempel basketboll, fotboll, hopprep, pingisracket med boll, hink och spade, volleyboll med mera.

Aktiviteter av olika slag arrangeras regelbundet i samarbete med lokala föreningar. Här anpassar vi oss efter väder, håll utkik på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för senaste nytt.

Är din förening intresserad av att anordna en aktivitet tillsammans med oss? Prata med arbetsledarna på plats eller mejla oss.

Service och tillgänglighet

Ytan är anpassad för att det ska vara lätt att komma fram med barnvagnar och rullstolar. Utplacerade sittmöbler, bänkar och parasoller är fria att använda av kafégäster eller för medhavd picknick.

Det finns även tillgång till allmänna (tillfälliga) toaletter och grillplatser för nyttjande dygnet runt.

Aktuella öppettider sommaren 2018

Öppet varje dag, 18 juni-14 augusti, klockan 9-16.30.

Foto: Karl William Sandström