Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bibblo på Björks öppnar igen

Den 10 oktober öppnar Kvinnobiblioteket på Björkskatan igen efter vårens brand i Björkskataskolan. Även om det återstår en hel del renoveringar i hela skolbyggnaden så smygöppnar nu bibblo efter omfattande saneringar.

Kvinnobiblioteket Björkskatan har hållit stängt sedan maj på grund av branden. Varje bok och möbel har sanerats och 3 000 böcker har varit på semester i magasinen under stadsbiblioteket. Nu får de äntligen flytta hem igen.

Biblioteket kommer till en början ha tillfällig ventilation, eftersom hela ventilationen i skolbyggnaden måste bytas ut.

- Det har tagit tid att få ordning inne hos oss, förutom sanering så behövdes ventilationsrör, datanätverk och annat fixats till i olika omgångar, säger Katarina Gulliksson, enhetsansvarig Kvinnobiblioteket Björkskatan och fortsätter:

- Som ni förstår kommer inte alla våra böcker att finnas på hyllan redan första veckan och det kommer att vara lite smårörigt. Därför öppnar vi lite försiktigt och bjuder sen in till invigningsfest längre fram, när allt är klart.

Klockan 9.00 onsdag den 10 oktober slår biblioteket upp portarna igen och personalen hälsar alla varmt välkomna!