Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hur är kvaliten på badvattnet?

Luleås härliga sommarvärme lockar många besökare till kommunens pool- och strandbad. Med anledning av de senaste dagarnas resultat från vattenprover som visade tillfälliga föroreningar har vi här information till dig som besöker kommunens badplatser.

Vi har genomgående bra badvatten i kommunen men ibland kan vattenkvaliteten försämras. Varje badsäsong tar kommunen vattenprover vid kommunens badstränder i Brändön, Gültzauudden, Klubbviken, Kängsön, Lulsundet, Lulviken, Mörön, Notviken, Näset i Sunderbyn, Rörbäcken, Storsand och Trolltjärn.

First camp ansvarar för badvattenprovtagning på Arcusbadet och Badplatsen First Camp (Arcus Camping). Prover tas också från vattnet i kommunens utomhuspooler, Aronsbadet och Råneåpoolen. Detta görs regelbundet för att se att badvattnet håller en god kvalitet så du inte riskerar att bli sjuk när du badar.

Resultaten från provtagningen kan ses på Hav- och vattenmyndighetens hemsida.länk till annan webbplats

Vi rekommenderar att du alltid duschar efter ditt bad i sjö och hav och kontrollerar status på badplatsens vattenkvalitetlänk till annan webbplats innan du besöker den.

Återställ
Klassning av badvattnet
Återställ
Bidra till bättre badvattenkvalitet
Återställ
Vanliga frågor och svar om badvatten