Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tack för i år – ni är alla guld värda

Musiken har tystnat, scenerna är rivna, tivolit har dragit vidare till nästa stad, alla restaurangtält är borta, gatorna är sopade och kvar finns allas våra minnen av Luleå Hamnfestival 2018. Det har blivit dags att summera, utvärdera och tacka alla som har deltagit på olika sätt.

Vi arbetar tillsammans med kommunens förvaltningar och bolag, kulturliv, näringsliv och föreningsliv för att alla ska känna att det finns något för dem under festivalens fyra dagar. Och vi känner att vi är på väldigt god väg. Från onsdagens ungdomsspelningar i Stadsparken tillsammans med Ung i Luleå till torsdagens spelningar med lokala akter på Norra Hamnscen i samarbete med studieförbundet Kulturens. Från VildaKidz aktivitetskavalkad i Stadsparken till Diös Street Hustle på den knökfulla Storgatan. Från svettiga, intima spelningar på befintliga restauranger och hotell till musikaliska minnen för livet i Bluestältet. Från seniordag i Stadsparken till ett konstant skönt häng i ungdomslandet La La Land. Luleå Hamnfestival 2018 innehöll verkligen något för alla.

Vi vill passa på att rikta ett extra stort TACK till alla som hjälper oss att skapa en tryggare festival. Vi har ett unikt samarbete i Luleå mellan arrangörer, länsstyrelsen, kommunala förvaltningar, Polisen, Räddningstjänsten, frivilligorganisationer, vaktbolag och krögare. Det är vi både stolta över och tacksamma för. Röda Korset rapporterade att årets festival var den lugnaste som de har arbetat på under sina 26 år med olika sommarfestivaler i Luleå. Den främsta anledningen till detta är den samverkansmodell som vi arbetar efter – ledda av Polisen. Detta ska vi fortsätta med och dela med oss av till andra arrangörer. Alla ska kunna gå på festival och känna sig trygga. Det är vårt mål!

Vi som arbetar i festivalledningen är en relativt liten grupp. Men under festivalen växer vi och blir flera hundra personer som på olika sätt utför arbetssysslor för att du som besökare ska trivas. Vi vill tacka alla människor som ställt upp och arbetat ideellt för sina föreningar, alla ni som kommit in och jobbat dygnet runt för att hålla Luleå centrum så rent, snyggt, tryggt och trevligt som det bara går. Ni som byggt, rivit, slitit, kånkat och burit. Ni som bjudit på er själva, som bidragit till skratt, som visat upp styrkan i hårt jobb och gott samarbete – utan er hade vi inte kunnat genomföra någon festival överhuvudtaget.

Vi vill självklart även tacka våra sponsorer, samarbetspartners, entreprenörer, kollegor på Luleå kommun, artister, bokningsbolag, marknadsknallar, matförsäljare, tivolipersonal, branschorganisationer, journalister, arrangörskollegor och alla andra som vi kan ha glömt. Ni är så många som bidragit med så mycket! Tack, tack, tack!

Avslutningsvis - tack till alla som festade, hade roligt och skötte sig under den här veckan! Ni som besökte oss och gjorde allt jobb värt mödan. Ni är fantastiska! Vi har redan påbörjat arbetet med att göra Luleå Hamnfestival 2019 ännu bättre. På återseende och ha en fortsatt fin sommar!

/Annika, Elin, Leif, Niklas, Robin och Örjan