Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Magisk kväll på Södra hamnplan i Luleå

Närmare 1 000 taggade Luleåbor samlades igår på Södra hamnplan där kommunen riggat en storbildsskärm som visade åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz.

Solen sken ikapp med Luleåborna och Sverige vann matchen med 1-0. Nu stundar kvartsfinal mot England på lördag den 7 juli. Luleå kommun bjuder in till fortsatt firande och kommer även att visa den matchen på storbildsskärm. Platsen är återigen Södra hamnplan och avspark sker klockan 16.00.

Kom gärna till fots eller med cykel då det inte finns någon parkering på Södra hamnplan. Behöver du bil så kan du parkera i något av våra parkeringshus. Toaletter finns på Södra hamnplan, du hittar dem bakom kyrkstugorna.

Visningen av fotbollsmatcherna är en del av Luleå kommuns arbete med Sommar på Södra hamnplan där olika aktiviteter anordnas för Luleåbor och besökare under hela sommaren.

Fullspäckad lördag

Det blir en fullspäckad lördag i Luleås södra hamn. Förutom att Luleåbor och besökare tillsammans kan heja vidare Sverige i fotbolls-VM så pågår Luleå Hamnfestival och VM i gatbasket avgörs på Södra hamnplan.

Varmt välkomna!