Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Njut av allemansrätten i sommar

Äntligen är sommaren här och med den kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av aktiviteter som eldning, klättring, plockning av naturprodukter, elcyklar och ridning.

Allemansrätten ger oss möjligheten att tillfälligt och hänsynsfullt vara i naturen utan att fråga markägaren om lov. Rättigheterna medför också skyldigheter som att inte förstöra eller störa markägaren eller andra som är ute i naturen.

Naturvårdsverket har tagit fram information om allemansrätten på flera olika språk, även teckenspråk. Informationen finns här på Naturvårdsverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och kan laddas ner som pdf-filer eller beställas hem gratis mot porto.

Har du frågor vad som gäller vid olika typer av aktiviteter kan du läsa mer härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undrar du vad som gäller för olika typer av motorfordon i naturen kan du klicka direkt här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Information om eldning och allemansrätt kan du ta del av på Myndighetens för samhällsskydd och beredskaps sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ha en trevlig sommar ute i naturen!