Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Succé för Fritidsbankens vintersäsong

Fritidsbanken Luleå lånar ut sport- och fritidsutrustning till alla som vill. Glädjande är att Luleåborna lånar rekordmycket jämfört med övriga Sverige. Faktiskt dubbelt så mycket som den Fritidsbank som tog andra platsen. Peter Henriksson, Fritidsbanken Luleå, sammanfattar vintersäsongen.

Rekord, så kul! Berätta?

– Det har varit en fantastisk säsong och jag är väldigt glad att Luleåborna uppskattar Fritidsbanken och vill ha en aktiv fritid. Fler och fler upptäcker alla fördelar med att låna utrustning för att prova på. Lånetiden på 14 dagar gör också att vi får bra omsättning på utrustningen och att fler kan låna den. 

Vilken utrustning har varit populärast?

– Längdskidor och slalomutrustning. På nyöppnade Fritidsbanken på Ormberget tog de nästan helt slut när det var som mest utlåning under sport- och påsklov. På Södra hamnplan var utlån av skridskor populärast.

Om man vill skänka utrustning till Fritidsbanken, hur gör man då?

– Lämna in utrustning vid våra återlämningskärl som finns vid Bergnäsets AIK och Luleå Sportklubbs kansli samt vid fritidsgården i Råneå. Vi kommer också att finnas på plats vid ett stort friluftsarrangemang nedanför Hälsans hus den 2 juni. Det vi framförallt behöver är längdskidor, pjäxor och stavar, men det går såklart bra att lämna in annan sport- och fritidsutrustning. Folk kanske vårstädar och känner för att lämna in begagnad utrustning i bra skick, vi tar tacksamt emot.

Peter avslutar med att rikta ett stort tack till arbetsmarknadsförvaltningen, Råneå fritidsgård och Ormbergets friluftsanläggning samt föreningarna för det värdefulla arbete som de lägger ner i Luleås Fritidsbanker. Bergnäsets AIK, Luleå Sportklubb och IFK Luleå gör ett jättejobb på ideell basis. 

– Tillsammans med dem blir Fritidsbanken Luleå en succé för Luleåborna!

Sommarbankerna öppnar

Nu stänger Vinterbankerna och Sommarbankerna öppnar den 18 juni på Råneåpoolen, Aronsbadet och Södra hamnplan. Där lånas bland annat kubb, käpphästar, kickbikes, skateboards, basketbollar, tennisracket, cirkusutrustning, simfötter och cyklop ut. Välkommen!

Återställ
Fakta om vintersäsongen