Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Foto: Luleå kommun, Margareta Gustavsson

Luleå – alla hjärtans stad

Lagom till alla hjärtans dag förvandlas Luleå till alla hjärtans stad och sprider lite extra kärlek till Luleåbor och besökare.

Under en vecka visar Luleå upp sig från sin mest kärleksfulla sida. Stora och små kärlekstecken lyser och värmer upp platsen i vintermörkret. Den som tar sig längs Storgatan, via Stadsparken och ner till Södra hamnplan kommer bland annat att stöta på lysande hjärtan, is-hjärtan och en hjärtformad gunga.

– När det är som allra kallast öppnar Luleå och Luleåborna upp sitt naturligt varma och kärleksfulla inre. Det känns fint, säger Lenita Ericson, kommunalråd Luleå kommun.

På Luleå tekniska universitet slår kommunen upp ett tält i Ljusgården under alla hjärtans dag. Där kan studenterna koppla av under lunchen och lyssna på kärleksfull livemusik.

Luleå Turistcenter säljer tröjor med trycket ”Alla hjärtans stad” och det kärleksfulla budskapet syns även på digitala skyltar i Luleå centrum.

#allahjärtansstad

Under hashtagen #allahjärtansstad kan alla som vill sprida och dela sin kärlek till platsen.

Med kampanjen Luleå – alla hjärtans stad vill Luleå visa upp sig som en kärleksfull, öppen och inkluderande stad. En plats för alla. Kampanjen arrangeras av Luleå kommun för femte året i rad.

Länkar

Följ taggen på Facebook »länk till annan webbplats
Följ taggen på Instagram »länk till annan webbplats
Mer om Alla hjärtans stad på visitlulea.se »länk till annan webbplats