Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lenita och Niklas firar in det nya året tillsammans

Det blir ett rejält avstamp inför det nya året i Luleå i år. Båda kommunalråden, Lenita Ericson och Niklas Nordström, deltar nämligen under nyårsfestligheterna på Södra Hamnplan. Lenita som vigselförrättare och Niklas som årets nyårstalare. Men vid midnatt står de tillsammans med Luleåborna och skålar in det nya året och deras första år som kollegor i Luleå Stadshus.

I och med flytten av nyårsfirandet till södra sidan av centrumhalvön i Luleå går vi in i en tid med nya traditioner. Och nytt för i år är även att ett av kommunalråden håller nyårstalet. Talet hålls tio minuter i tolv och i år blir det dessutom båda kommunalråden som räknar ned de sista skälvande sekunderna innan tolvslaget.

Snabba frågor och svar inför det nya året:

Kommunalråd Niklas Nordström

Vad tänker du tala om i ditt nyårstal?
– Jag tänker tala om att det går bra för Luleå. Att vi är en del av världen och att vi alla påverkas av det som sker runt omkring oss.

Nyår på Södra hamnplan – vad tycker du om det?
– Jag tycker det är bra att vi byter plats. Alla traditioner ska omprövas och förnyas.

Året som gått – vad minns du mest?
– Jag är glad att vi fått fart på bostadsbyggandet och att Luleå växer. Att våra båda basketlag tog SM-guld. Sen det dystra att terrorn slog till i Stockholm och att Trump installerades som president.

Kommande år – vad står närmast på agendan efter ledigheterna?
– Jag går in i en ny roll och får en ny kollega i Lenita Ericson. Vi ska tillsammans fortsätta hålla i och driva på den positiva utvecklingen för Luleå och norra Sverige. Det blir ett viktigt år att få ännu fler jobb och bostäder på plats så Luleå kan fortsätta växa.

Kommunalråd Lenita Ericson

Vad står på din önskelista inför ditt första år som kommunalråd?
– Min önskan för 2018 är att alla kvinnor och män, ung som gammal, infödd som nyinflyttad älskar att bo och leva i Luleå.