Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bok & Bild 2017 - Världen berättar

Världen börjar precis där vi står. Kommunens konst-och litteraturfest Bok & Bild 2017 ger plats åt berättelser i bild och ord från det fjärran och det nära under temat Världen berättar. Som vanligt är programmet lika digert som varierat och vi har aktiviteter för både vuxna och barn. Fri entré på massor av arrangemang!

Den 20-22 oktober är det dags! I denna omgång av Bok & Bild möter vi bland annat Sverker Sörlin som är en av världens ledande miljöhistoriker och den internationellt uppmärksammade fågelfotografen Brutus Östling. En av vår tids mest väletablerade målare Sigrid Sandström tar plats i Konsthallen. Tillsammans med genusfotografen Tomas Gunnarsson skapar vi nya regler för hur ett fotografi ser ut och så har vi bjudit in en av Sveriges mest egensinniga dramatiker Martina Montelius.

Dessutom kan du träffa författarna Carlos Rojas, Arne Müller, Anna Laestadius Larsson, Moa Herngren, Gunnar Kieri och Mikael Niemi. De samiska konstnärerna Tomas Colbengtson och Monica Edmondson finns på plats och skräckmästaren Mats Strandberg berättar om sina barnböcker med monstertema och sin kommande roman Hemmet.

Gunnar Eklund ger under fredagens Berättarkväll en föreställning om Torgny Lindgren. Under Bok & Bild medverkar även poeten och författaren Cecilia Hansson, Luleås första fristadsförfattare Tesfagiorgis Habte från Eritrea, regissören Roxy Farhat och på Loungens scen uppträder Mattias Alkberg med sitt band.

Naturligtvis delar vi även ut Erik Lindegrenpriset och Lilla Erik Lindegrenpriset.

Följ oss på Facebook för att få reda på senaste nytt i programmetlänk till annan webbplats

Välkommen!