Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sportoteket blir Fritidsbanken

Det är populärt att låna sport- och fritidsutrustning hos Sportoteket. Den 10 september, i samband med Idrottens dag på Södra hamnplan, sker ett namnbyte och Sportoteket blir Fritidsbanken.

Fritidsbankens koncept är detsamma: alla får låna, allt är gratis och fokus på miljö.

-Möjligheterna med övergången till Fritidsbanken ser vi mycket positivt på. Här kommer vi tillhöra ett större nationellt nätverk med Fritidsbankens medlemmar och riksidrottsförbundet. Vi kommer att jobba i en utvecklingsprocess som långsiktigt ger låntagarna en ännu bättre produkt, säger Helén Wiklund Wårell, fritidschef Luleå kommun.

Fritidsbanken startade 2013 i Deje i Värmland och finns idag på 36 platser i landet.

– Vi är oerhört glada över att få med Luleå i Fritidsbankens nätverk, säger David Mathiasson, verksamhetsledare på Fritidsbanken. Kommunen har byggt upp en väldigt fin verksamhet med Sportoteket, där verksamheten och värdegrunden är identisk med vår. Nu kan vi fortsätta att utveckla verksamheten ihop och dra nytta av varandras erfarenheter. 

Kontaktpersoner:
Helén Wiklund Wårell, fritidschef 0920-45 56 08
Peter Henriksson, ansvarig för Fritidsbanken i Luleå, samordnare för Idrottens dag 0920-45 46 00

Mer information:
www.fritidsbanken.selänk till annan webbplats

Idrottens dag är ett samarbete mellan Luleå kommun, Norrbottens Idrottsförbund och Luleås föreningar. Mer information om dagen kommer att presenteras inom kort.