Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Deltagarna på kanotskolan överlämnar insamlat skräp till kommunen.

Miljöhjältar lämnade in skräp

Under två veckor har 70 engagerade deltagare i åldrarna 8-14 år haft fokus på miljön mellan paddelpassen på kanotskolan. På avslutningsdagen överlämnades skräp som miljöhjältarna samlat ihop åt kommunen.

Luleå Kajakklubb avslutade årets kanotskola i strålande sol med nöjda deltagare som lärt sig mer om både paddling och miljön.

Miljötemat har gett dem mer kunskaper om allemansrätten, sopsortering och vilket individuellt ansvar de själva kan ta för miljön. Skräpsamlartävling gjorde uppdraget att samla upp skräp från vattnet och stränderna mellan paddelpassen ännu roligare.

-Vi vill ta ansvar och vara miljöhjältar, ungdomarna har visat på ett enormt engagemang under kanotskolan, säger Dag Johansson en av de ansvariga på Luleå Kajakklub. Naturen och vattnet är vår träningshall och den vill vi ha fri från skräp och skit. Ungdomarna har bidragit med fantastiska insatser.
 
I samband med avslutningen bjöd Kajakklubben in Luleå kommun för att lämna över det insamlade skräpet, dels som ett tack för de möjligheter kommunen bidrar med och dels för att visa deltagarna att skräpet tas om hand.

-Ett stort tack till erat initiativ och arbete, det uppskattar vi verkligen. Detta ska ni vara stolta över, säger fritidsförvaltningens representanter på plats. Ni gör skillnad!