Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Södra strand Luleå

Foto: Karl William Sandström

Idag öppnar Södra strand

För tredje året i rad förvandlas Södra hamnplan i Luleå till populära Södra strand – en mötesplats för liv och rörelse, tillgänglig för alla. Södra strand är öppet veckans alla dagar med bemannat kafé och aktiviteter fram till och med den 20 augusti.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen öppna upp Södra strand. En satsning som i högsta grad berikar Luleå som sommarstad och som är välbesökt av både Luleåbor och turister. Nu ser vi fram emot härliga dagar på Luleås egen city beach, säger Michael Öhman, stadsbyggnadsförvaltningen Luleå kommun.

Kaféet utökar med matiga alternativ

Kaféet är beläget i två av de röda stugorna och i anslutning finns WC. Det finns gott om sittgrupper, bänkar och solstolar – fritt att nyttja för medhavd picknick eller för kaféets gäster.

I sommar utökar kaféet sitt sortiment till att även erbjuda sallader och wraps, något som har efterfrågats sedan tidigare år. Glass, kaffe, smoothies, vatten och godsaker finns precis som tidigare år.

Sportoteket sätter besökarna i rörelse

Sportoteket utgör tillsammans med kaféet hjärtat på Södra strand. Tanken med Sportoteket är att kostnader kopplade till idrott ska minska. Luleåborna har skänkt idrottsutrustning som de inte längre har behov av och Sportoteket lånar ut de begagnade prylarna likt ett bibliotek. Det här betyder att besökarna på Södra strand kan nyttja platsens fulla potential utan att behöva tänka på att ta med egen utrustning.

På Södra strand finns ytor för streetbasket och boule, pingisbord i betong, volleybollplan, kajakuthyrning, pumptrack och sandstrand. Det är fritt för lokala föreningar och privatpersoner att nyttja dessa ytor för egna aktiviteter, turneringar, träningspass eller liknande.

Aktiviteter av olika slag kommer att anordnas under sommaren och annonseras i Södra strands sociala kanaler; Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om Södra strand

Södra strand är ett samarbetsprojekt mellan Luleå kommun och kommunikationsbyrån Meramedia. Verksamheten drivs av ungdomar via Luleå kommuns feriejobb.

Aktuella öppettider sommaren 2017

19 juni-20 augusti, måndag-söndag 09.00-16.30. Stängt Midsommarafton.

Södra strand Luleå

Foto: Karl William Sandström