Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Succé för Luleå on ice

Bild från Luleå on ice

Foto: Joakim Höggren

Solen sken och Luleå visade sig från sin bästa sida då tusentals besökte Luleå on ice

Eventet Luleå on ice, en favorit i repris, blev en riktig folkfest. Besökare i tusental samlades i Södra hamn för att njuta av det vackra vädret och ta del av allt som erbjöds under dagen.

Olika representanter från handeln fanns på plats och hundspann, curling, fatbike och pimpelfiske var en del av de många aktiviteter som besökarna kunde ta del av. Nytt för i år var ett ishinderbanelopp samt Yukigassen – en lagtävling i snöbollskrig. Mat och fika fanns till försäljning och för de som ville tillaga egen mat fanns flertalet grillplatser.

Foto: Susanne Lindholm

- En av Luleås unika fördelar är möjligheten att ta sig ut på isen direkt från centrum. Med Luleå on ice vill vi lyfta Luleå som vinterstad och bjuda in till ett evenemang som visar alla spännande vinteraktiviteter som finns att göra här, säger Leif Renholm, projektledare på Luleå kommun.

Under dagen lånade Sportoteket ut skidor, skridskor och annan utrustning. Nyfikna barn och vuxna kunde inspektera en bandvagn och en stegbil och leksugna kunde åka rutschkana i den populära snöborgen. Nere på isen spelade Luleå hockeys ungdomslag utomhusturneringen Winter Classic. Blickade man utåt mot Luleås vackra skärgård såg man ett stort antal pimpelfiskare, som deltog i tävlingen Lulenappet.

Luleå on ice blev en lyckad folkfest som förhoppningsvis återkommer år efter år.