Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Representanter från Öhemsskolan, Nora Lundsten och Tim Thelin och från Mariebergsskolan, Sixten Hagbo och Stella Berglund fick ta emot diplom som tack för de fina pärltavlorna som skänktes till kulturförvaltningen.

140 000 pärlor till kulturförvaltningen

Elever vid Mariebergsskolan och Öhemsskolan åk f-3 har skapat två vackra konstverk med världsarvsmotiv. Bilderna består av pärlplattor som sammanfogats till två stora bilder. Det har gått åt 140 000 pärlor och en hel del arbete. Verken är en present från eleverna till kulturförvaltningen på världsarvet Gammelstads jubileumsdag.

Åke Broström, chef på kulturförvaltnngen, mottog verken i Lilla salen på Kulturens hus på onsdagen när världsarvets jubileumsdag firades.

– Vi känner oss hedrade över den fina gåvan, säger Åke. Det är speciellt roligt att få tavlorna i år då världsarvet firar 20-årsjubileum.

Lilla salen var fylld av glada elever och skolpersonal när gåvan överlämnades. Fyra representanter från de båda skolorna fick komma upp på scenen och motta ett diplom som tack. Efter ceremonin bjöd kulturförvaltningen på underhållning med Kamratpatrullen som spelade och sjöng.

 

En av pärltavlorna som skänkts till kulturförvaltningen.

Vackra motiv från världsarvet Gammelstads kyrkstad.

 

De båda pärltavlorna kan snart beskådas på Luleå Flygstation och till och med januari 2017.

– Det är roligt att vi får visa upp bilderna på en plats där så många människor kommer och går, säger Åke.

Efter utställningen på flygplatsen ska bilderna hänga på Gammelstads bibliotek.