Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
”Spökbackens hemlighet”

Sofia Rutbäck Eriksson läser högt ur sin bok ”Spökbackens hemlighet” på biblioteket i Gammelstad

Spökkväll på Gammelstads bibliotek

På måndag den 7 november kl 18 blir det kuslig stämning på biblioteket i Gammelstad. Barn i åldrarna 7-12 år är välkomna att lyssna när Sofia Rutbäck Eriksson läser högt ur sin bok ”Spökbackens hemlighet”. Beatrice Norberg från Friluftsmuseet Hägnan kommer och berättar skrönor från kyrkbyn.

Välkommen till en kuslig kväll med högläsning i biblioteket i Gammelstad. Återigen får vi träffa Maya och Zack. Och återigen blir det så där otäckt och mystiskt och som vanligt måste de lösa mysteriet på egen hand. Detta är Sofia Rutbäcks andra bok om Maya och Zack. I den tidigare boken ”Mysteriet med det försvunna Jesusbarnet” dras de två barnen för första gången in i mysteriernas värld.

Beatrice Norberg, museipedagog på friluftsmuseet Hägnan, berättar skrönor från kyrkstaden. Hon har även skrivit boken ”Skrock & Skrömt” och producerar också de populära spökvandringanar i världsarvet Gammelstads kyrkstad.

20-årsjubiléet för världsarvet Gammelstads kyrkstad firas hela 2016. På www.lulea.se/gammelstadlänk till annan webbplats kan man läsa mer om de olika arrangemangen som anordnas i anslutning till jubileet.