Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
restaurering av kyrkomåleri

I en nyproducerad utställning ”Gammelstads kyrkstad - 20 år som världsarv" kan man se världsarvet i text och bild från de gångna 20 åren.

– Hallå! Mexico här. Gammelstads kyrkstad är nu ett världsarv. Grattis!

Så lät det för 20 år sedan då samtalet från Mexico kom. Det var den 7 december 1996 och Gammelstads kyrkstad hade precis blivit utnämnt till världsarv. I en nyproducerad utställning ”Gammelstads kyrkstad - 20 år som världsarv" kan man se världsarvet i text och bild från de gångna 20 åren. Invigning fredag 21 oktober kl 14 i Kulturens hus.

Gammelstads kyrkstad firar 20 år som världsarv under hela 2016. Som en sammanfattning av de gångna 20 åren har en utställning tagits fram. I text och bild kan vi följa arbetet med utnämningen men också se verksamheterna och människorna genom två decennier.

Innan Margaretha Lindbäck inviger utställningen håller hon ett föredrag om hur det hela gick till. Från idén i Gammelstad till själva utnämningen i Mexico.

Föreläsningen ”Vägen till världsarvsstatus”. Kl 12 i Kulturens hus.

Med Margaretha Lindbäck. Fri entré.

• Invigning av utställningen Gammelstads kyrkstad – 20 år som världsarv". Kl 14 i Kulturens hus.

Med Margaretha Lindbäck. Fri entré.

www.lulea.se/gammelstadlänk till annan webbplats kan man läsa mer om de olika arrangemangen som anordnas i anslutning till firandet.