Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Hackspett

Foto: Fredrik Wilde

Föreläsning om Vitryggig hackspett

Välkommen till en föreläsningskväll om Vitryggig hackspett tisdag 6 september.

Vitryggig hackspett är en av Sveriges mest hotade arter. Från att ha varit tämligen allmän i Sverige så är arten nu på väg att försvinna helt i landet och bedöms som Akut hotad. Arten är en så kallad lövskogsspecialist och har försvunnit i takt med att dess livsmiljöer har blivit sällsynta.

Tid och plats

Tisdag 6:e september kl 18.30 - 20.30

Sessionssalen, Stadshuset, Rådstugatan 11, Luleå

Föreläsare

Kristoffer Stighäll, projektledare för Naturskyddsföreningens Projekt Vitryggig hackspett. Kristoffer Stighäll har också skrivit en doktorsavhandling om den vitryggiga hackspettens krav på sin livsmiljö.

Övriga medverkande under kvällen är: Linda Johansson, Koordinator Åtgärdsprogram för hotade arter, Länsstyrelsen Norrbotten samt representanter från Norrbottens Ornitologiska Förening och Naturskyddsföreningen i Luleå.

Alla välkomna

Föreläsningen är öppen för alla och genomförs som en del av arbetet med regeringens miljömål Levande skogar och Ett rikt växt och djurliv.

Fri entré.

Varmt välkomna!

Föreläsningen anordnas i samverkan mellan Luleå kommun, Skogsstyrelsen, Naturskyddsföreningen, Norrbottens ornitologiska förening och Länsstyrelsen Norrbotten.