Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Idag öppnar Södra strand

Södra strand blev en succé förra sommaren och återuppstår nu på Södra hamnplan. Idag är det invigning och därefter håller Södra strand öppet varje dag till och med den 21 augusti.

Södra strand är en plats för liv och rörelse, tillgänglig för alla.

Aktiviteter på Södra strand

Här finns sandstrand, kiosk, sittmöbler och parasoll, grillplatser, pingisbord i betong, ytor för volleyboll och street basket, konstgräs för bollek, bana för pumptrack och kickbike, boulebana och mycket annat.

Verksamheten drivs av ungdomar via Luleå kommuns feriejobb. Det är fritt för lokala föreningar och privatpersoner att anordna egna aktiviteter.

Följ Södra strand på facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster så får du koll på alla roliga aktiviteter!

Sportoteket och biblioteket på plats

Genom att Sportoteket finns på plats med sin verksamhet och lånar ut idrottsutrustning som Luleåbor har skänkt, kan du prova på platsens alla aktiviteter utan att behöva ta med egna prylar. Du kan låna till exempel basketboll, fotboll, hopprep, pingisracket med boll, hink och spade, volleyboll med mera.

Varje tisdag eftermiddag arrangeras sportaktiviteter i samarbete med det lokala föreningslivet.

Biblioteket lånar ut böcker och sällskapsspel och erbjuder sagostund varje söndag.

Hyllad fotoutställning visas utomhus

Fotografiskas hyllade och uppmärksammade "Ikoner – en utställning om att få finnas" ställs ut på Södra strand i sommar. Modellerna, som alla har Downs syndrom, porträtterar olika historiska och mytologiska ikoner genom tiderna.

Utställningen är ett samarbete mellan Glada Hudik-teatern och Fotografiska i Stockholm. Den visas utomhus på Södra strand mellan den 20 juni och 21 augusti, med en paus 13-16 juli.

Service och tillgänglighet

Ytan är anpassad för att det ska vara lätt att komma fram med barnvagnar och rullstolar. Utplacerade sittmöbler, bänkar och parasoller är fria att använda av kioskgäster eller för medhavd picknick.

Det finns även tillgång till allmänna (tillfälliga) toaletter och grillplatser för nyttjande dygnet runt.

Aktuella öppettider sommaren 2016

Södra strand är öppet 20 juni- 21 augusti, alla dagar kl 09.00-16.30. Stängt midsommarafton.

Södra strand i Luleå
Kiosken på Södra strand Luleå