Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Därför måste du duscha före bad

Vår önskan är att du alltid duschar innan du går i bassängen. Vi ber dig inte duscha för att du är smutsig, utan vi ber dig att duscha för att du kanske tagit på dig deodorant, hudkräm och/eller hårprodukter efter din senaste dusch. Dessa produkter följer med i vattnet när du går i badet, vilket gör att vi måste öka på klorhalten för att rena vattnet.

I våra badhus använder vi klor för att rena vattnet för att du som badar ska ha en så trevlig upplevelse som möjligt. Klorhalten sätts automatiskt och påverkas bland annat av hur många som har duschat innan de klivit ned i bassängen.

Många tänker oftast att duscha före bad ska göras för att du är smutsig vilket är fel. Det handlar inte om hur smutsig du är, du kanske redan duschade innan du gick till badhuset, men du kanske tog på dig deodorant, hudlotion och/eller hårprodukter. Alla hud- och hårprodukter som du har på dig när du går ner i bassängen gör att klorhalten måste höjas för att rena vattnet. Det är därför du alltid ombeds duscha innan du hoppar ner i bassängen.

Att alla besökare duschar före bad innebär att vi slipper använda mycket klor, för din och andras trevnad. Klor kan, som du kanske vet, ge upphov till irritation på hud och i ögon och det oftast vid högre klorvärden som irritationen uppstår.

Tänk på att duscha dessa delar på din kropp lite extra:
- huvud/hår
- armhålor
- underliv