Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Hockeymatch isbanan Luleå

Foto: Per Pettersson

Luleå rankas som en av Sveriges främsta idrottskommuner

Luleå hamnar på plats 11 i tidningen Sport & Affärers årliga ranking av Sveriges främsta idrottskommuner. Det är en klättring från förra årets 17:e plats.

Tidningen Sport & Affärer rankar varje år hur starka Sveriges kommuner är på idrott utifrån ett tjugotal kriterier. Tillgången till arenor, antalet idrottsevenemang och aktiva idrottsklubbar, lokala näringslivets samarbete med idrotten och det kommunala stödet är några av kriterierna.

I årets ranking har Luleå kommun klättrat från 17:e till elfte plats. I motiveringen skriver Sport & Affärer bland annat att Luleå kommun har ett mycket bra idrottspolitiskt program, en bra marknadsföring av elitlagen, relativt bra tillgång till träningsarenor, många ungdomsföreningar och en bra eventstrategi.

– Det är roligt att vår satsning på både bredd och elit ger resultat. Genom ”Sportoteket”, där Luleåborna kan låna idrottsutrustning gratis, gör vi idrotten tillgänglig för så många som möjligt. Samtidigt har vi ett mycket bra samarbete med våra elitklubbar som är stolta ambassadörer för Luleå, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Sveriges främsta idrottskommun blev Stockholm.

Hela listan finns här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster