Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Känner du för en kulturchock?

Klicka för större bild

Klicka för större bild

Ta chansen att åka till Tyskland för en kulturchock. Du kommer att träffa andra ungdomar i ett internationellt sommarläger där olika kulturer och bakgrunder blandas. Du som är mellan 14 och 18 år kan ansöka om att få åka med.

Är du en ung och kreativ person som är intresserad av och lära dig mer om andra kulturer? Eller känner du någon som är det? Då är projektet ”Jag känner för en kulturchock” helt rätt. Projektet är ett internationellt ungdomsmöte med fokus på teater och pedagogik. Årets möte kommer att hållas i staden Würzburg (Bavaria) i Tyskland, från den 27 juli till den 2 augusti 2015.

Målgruppen är ungdomar mellan 14 till 18 år som är intresserade av att lära sig mer om andra kulturer. Det huvudsakliga målet med projektet är att föra samman ungdomar från olika länder, kulturer och sociala bakgrunder. Mötet kommer att innehålla workshops och övningar med teater – och pedagogiska metoder.

Syftet med mötet är att språk, kultur och politiska gränser ska smälta samman för att skapa samhörighet. Att ungdomarna ska bortse från sina olikheter och se sina likheter och att dem kan samarbeta på samma nivå tillsammans. Förutom workshops och övningar kommer ungdomarna också få möjligheten att utforska regionen och staden Würzburg, samt den historiska, kulturella och sociala delen av Franconian regionen. 

För mer information om projektet och hur man ansöker att få följa med kontaktar ni nataliia.tochylenkova@lulea.se senast den 12 juni 2015.