Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Världsarvet Gammelstads kyrkstad i Luleå

Visa din dag i världsarvet på Instagram

Lördagen den 18 april genomför Gammelstads kyrkstad och övriga svenska världsarv ett gemensamt fotoprojekt som pågår hela dygnet. Under 24 timmar kan alla som vill ta bilder i världsarven och publicera dem på Instagram med taggen #endagivarldsarvet. Bilderna kommer att visas runt om i de svenska världsarven.

– Vi hoppas att så många som möjligt ska besöka Gammelstads kyrkstad under denna dag och sprida fina bilder av vårt världsarv, samtidigt som de passar på att njuta av en världsunik plats, säger Sara Vintén, världsarvssamordnare för Gammelstads kyrkstad.

I Sverige finns 15 världsarv på Unescos världsarvslistalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, spridda över hela landet och av olika karaktär; från Örlogsstaden Karlskrona och Radiostationen Grimeton i söder, till vildmarken Laponia och Gammelstads kyrkstad i norr.

Projektet #endagivarldsarvet startade redan 2013 och fick snabbt många deltagare och stor spridning. De bilder som taggas under dagen kommer att visas som ett liveflöde på skärmar ute på en del av de svenska världsarven. Bakom projektet står Föreningen Världsarv i Sverige.  Mer information om eventet finns på www.endagivarldsarvet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fakta
Ett världsarv är ett av Unesco utsett natur- eller kulturminne som är så värdefullt att det är en angelägenhet för hela mänskligheten och ska bevaras för all framtid. Det finns idag 1007 världsarv i hela världen, varav 15 finns i Sverige.