Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Lagkaptenerna i Luleås elitidrottslag.

Luleå vinner hoppas elitidrottslagens kaptener Chris Abbott, Tim Kearney och Anna Barthold.

Gemensam satsning #luleåvinner

Inför de kommande slutspelen så går Luleås elitidrottslag ihop tillsammans med Luleå kommun och Visit Luleå i den gemensamma kampanjen #luleåvinner.

Tillsammans kommer Northland Basket, LF Basket och Luleå Hockey att synas under rubriken #luleåvinner. Tanken är att elitlagen, förutom att hoppas på det egna lagets vinst, även ska gå in för att stötta och peppa de andra elitlagen till vinst.

Ett gemensamt koncept har tagits fram där de tre lagkaptenerna medverkar. Bland annat kommer en fotovägg att finnas på hemmaarenorna och på Luleå Airport där alla kan fota sig som en elitlagsspelare. Den gemensamma hashtagen #luleåvinner lanseras i sociala medier och en tävling för att vinna souvenirer och en speciell guldbiljett till de olika lagens slutspelsmatcher arrangeras.

Luleå kommun stöder satsningen

– Luleå vinner inte bara i idrottsliga sammanhang utan även som staden man väljer att leva och bo i. Undersökningar som gjorts visar att vi har mycket nöjda invånare och speciellt nöjda är Luleåborna med det lokala kultur- och fritidsutbudet. Kommunens satsningar på isbanor och många gratis evenemang gör det lätt att trivas här. Våra tre elitlag är oerhört viktiga varumärken och en styrka för Luleå, något vi alla ska vara stolta över, säger tillväxtchef Anna Degerman.

Destinationsbolaget Visit Luleå som också deltar i satsningen ser att idrotten är en av stadens starka besöksanledningar och något som bidrar till fler besökare, vilket gynnar både hotell, restauranger och handel.

Mer information på www.lulea.nu/luleavinnerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster