Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Kommunalrådet Niclas Nordström delade ut priset till Britt-Inger Burman. Till höger Sara Vintén, världsarvssamordnare.

Kommunalrådet Niclas Nordström delade ut priset till Britt-Inger Burman. Till höger Sara Vintén, världsarvssamordnare.

Hon är årets nyckelbärare

Läraren Britt-Inger Burman utsågs i helgen till 2014 års nyckelbärare.  Nyckelbärare är en person eller organisation som gjort någonting betydelsefullt för världsarvet Gammelstads kyrkstad.  

Söndag den 7 december hölls världsarvsdagen  och då utsågs också 2014 års nyckelbärare, Britt-Inger Burman. Kommunalrådet Niclas Nordström delade ut priset. Så här löd motiveringen:

”Till 2014 års mottagare av kyrkstadsnyckeln har Britt-Inger Burman, utsetts. Hon har genom sin lärargärning vid Öhemsskolan lotsat barn genom Gammelstads historia och kyrkstadstradition. Genom utställningar, temadagar och aktiviteter som ”Kyrkhelg på gammalt vis” har hon tillsammans med kollegor och barn ”lekt” och upplevt kyrkstadsseden av igår och idag. Därmed har fler världsarvsambassadörer kommit till. Britt-Ingers medverkan i AspNets "World Heritage in Young Hands" har inspirerat lärare och pedagoger i både Luleås och andra svenska kommuners världsarvsskolor.

Med årets utnämning vill vi tacka Britt-Inger för det goda arbete som gjorts hittills och uppmuntra till fortsatt världsarvsarbete med kollegor på Öhemsskolan och andra världsarvsskolor.”

Läs mer om nyckelbärare och vad det innebärlänk till annan webbplats