Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
barnboksveckasn logotype med katten Gertrud

Safari för barn på bibblan

När det är barnboksveckorna erbjuder biblioteken något utöver det vanliga. På måndag börjar årets två barnbokveckor som lockar alla barn mellan 4 och 12 år på safari! Eller nja, egentligen är det katten Gertrud som är barnens guide i den stora djungeln med kända och okända djur.

Biblioteken invaderas av lejon, tigrar, krokodiler och älgar och katten Gertrud är alla djur på spåren. Hur ser ett älgspår ut, hur ser bajset ut? Allt det och mycket mer lär sig barnen under barnboksveckorna.

-Vi valde safaritema för årets barnboksveckor eftersom barn tycker att det är roligt och spännande med djur. Med våra aktiviteter och tävlingar vill vi öka intresset för läsande, säger Martina Rasch, bibliotekarie i Råneå.

-Barnboksveckorna är en kampanj som alla folkbibliotek i Norrbotten deltar i. Oavsett om barnen bor i Råneå, Hortlax, Gällivare eller Överkalix kan de besöka sitt bibliotek och delta i tävlingar och aktiviteter.

Biblioteket i Råneå har bland annat tipsrundor och ett diktträd där barn kan sätta upp sina djurdikter, på Gammelstads bibliotek skapar barnen en egen biblioteksdjungel som invigs med en safarifest den 14 november och Mjölkuddens barn- och ungdomsbibliotek har bland annat sagoläsning och en gissa bajset-tävling.

Hela programmet för barnboksveckorna 3 – 16 november 

Kontaktperson: Martina Rasch, biblioteket i Råneå, 0924- 574 62