Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Luleå - Alla hjärtans stad

I dag visar Luleå upp sig från sin allra kärleksfullaste sida då kampanjen ”Alla hjärtans stad” drar igång.

– Kampanjen är ett sätt att visa att Luleå är en stad för alla, invånarnas kärlek till staden och att Luleå är Norrbottens livsnerv och norra Sveriges hjärta. Kort och gott en öppen, modern och trevlig plats att bo på med fantastisk natur runt hörnet, säger Anna
Degerman, utvecklingschef på Luleå kommun.

Det nygifta bröllopsparet.

Bröllop i iskonserthall

Mats Ohlsson flyttade 152 mil, från Malmö till Luleå, för att vara med sin kärlek Lisa Wikström. Förra året på alla hjärtans dag friade han och på samma datum i år gifte de  sig. Vigseln skedde i sann Luleåanda i iskonserthallen Ice Music på Gültzauuden. Det är världens första vigsel i en iskonserthall ackompanjerad av musik spelad på isinstrument. Vigselförrättare var Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Bröllopet dokumenterades och kommer användas som en del i Luleås kampanj "Alla hjärtans stad".

Fler aktiviteter idag

På Luleå Airport finns representanter från Luleå på plats för att välkomna resenärer till Alla hjärtans stad och dela ut chokladhjärtan. Även på Arlanda Sky City sprider Luleå kärlek med romantisk musik och chokladhjärtan.

En film med det finländska paret Kirsti och Lydia som flyttade från Åbo till Luleå finns på www.lulea.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och sprids nu i sociala medier.

Kontaktperson:
Anna Degerman, utvecklingschef Luleå kommun
Telefon 0920-45 31 27, 072-234 34 18
E-post: anna.degerman@lulea.se

Till vänster Luleå Airport och till höger Arlanda.