Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Foto: Per Pettersson

Luleå blev världsmästare!

2 493 Luleåbor formerade lördagen den 16 mars världens största mänskliga hand på isen i Norra hamn, mitt i centrala Luleå. Evenemanget var en del i firandet att Luleå i år – tack vare en stark tillväxt – passerar 75 000 invånare.

Strax efter 12 på dagen ljöd slutsignalen och rekordet var i hamn. Luleåborna bildade världens största mänskliga gilla-tumme på isen i Norra hamn och slog det tidigare officiella rekordet som låg på 849 personer.

Världsrekordförsöket har anmälts till Guinness World Records som slutligen ska godkänna det. Det tidigare världsrekordet i kategorin världens största mänskliga hand var från Puerto Rico och bestod av 849 personer.

Evenemanget som inledde firandet av att vi under 2013 blir 75 000 invånare lockade många att komma ut på isen för rekordförsöket, hundspannsturer, curling, mat och uppvisningar.

Deltog du?Ladda hem ditt världsmästarcertifikat här!öppnas i nytt fönster

Bilder från världsrekordförsöket

Ladda ner högupplöst pressbild över världens största mänskliga hand.
Foto: Per Pettersson

Om bilden ska användas i något annat sammanhang än för att berätta om världsrekordförsöket, måste man kontakta fotografen som äger upphovsrätten till bilden. Bilden får inte manipuleras utan fotografens godkännande. Fotograf Per Petterson nås på telefon 070 - 658 29 27 eller på per.pettersson@ppmedia.se.

Högupplöst film finns att ladda ner här.