Nyhetsarkiv

På denna sida visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • Dags för invigning av Luleås nya sporthall – Kronanhallen

  Välkommen till invigningen av Luleås nya sporthall – Kronanhallen lördag 18 augusti kl. 12.00 – 15.00. Kommunalråd Niklas Nordström klipper band, vi bjuder på kaffe, tårta, varmkorv och dryck. De yngsta springer Kronanjoggen, sportklubbar representerar inne i hallen och bandet "Em'li Lou & the Lalala's"   bjuder på den musikaliska underhållningen.
  Publicerat 2018-08-13
 • Foto Karl William Sandström

  Tack för en underbar sommar på Södra hamnplan

  Tisdag 14 augusti avslutas aktiviterna på Södra hamnplan för i år. Det har varit en toppensommar med massor av sol och trevliga händelser. Bara för att nämna några kan ju fotbolls VM med två härliga matcher på storbildsskärm inför publik lyftas upp speciellt.

  Publicerat 2018-08-10
 • Bytardag på Södra hamnplan

  Välkommen till Bytardagen på Södra Hamnplan, med fokus på hållbar konsumtion, tisdag den 7 augusti.
  Publicerat 2018-07-30
 • Brospannen lotsas på plats

  När Bergnäsbron byggdes

  Under några veckor nu i juli renoveras Bergnäsbron och stängs av för all fordonstrafik. Det är den största renoveringen sedan bron byggdes 1950-54. Då beräknades att bron skulle vara för smal redan 1970.
  Publicerat 2018-07-23
 • Skärgårdsstugorna slår nytt rekord

  Högsäsong i Luleå skärgård och kommunens skärgårdsstugor har redan nu slagit nytt rekord. Aldrig förr har så många bokat en skärgårdsstuga i juli månad. Trots det finns strönätter kvar att boka under sommaren.
  Publicerat 2018-07-20
 • Hur är kvaliten på badvattnet?

  Luleås härliga sommarvärme lockar många besökare till kommunens pool- och strandbad. Med anledning av de senaste dagarnas resultat från vattenprover som visade tillfälliga föroreningar har vi här information till dig som besöker kommunens badplatser.
  Publicerat 2018-07-18
 • Ny rast- och fiskeplats på Bränneriudden

  Gör en utflykt till nya rast- och fiskeplatsen på vackra Bränneriudden vid norra sidan av Gäddviksströmmen.
  Publicerat 2018-07-16
 • barn plaskar i vatten

  Godkänt att bada i Notviken igen

  Resultat från vattenproverna som togs i onsdags visar att vattnet är utan anmärkning. De tillfälliga föroreningarna är borta, inga mag- och tarmbakterier finns kvar.
  Publicerat 2018-07-13
 • skylt med information om badvatten

  God hygien erfordras vid bad i Lulsundet

  Vatten vid badplatsen Lulsundet är nu klassat som tjänligt med anmärkning. Det efter att proverna visat låga halter på mag- och tarmbakterier som kan ge magsjuka.
  Publicerat 2018-07-12
 • Din bästa Luleåbild kan vinna pris

  Älskar du att fotografera ditt Luleå? Då kan din bild hamna i Luleå väggkalender 2019. Var med och tävla i Luleå turistcenters fototävling.
  Publicerat 2018-07-12
 • Tack för i år – ni är alla guld värda

  Musiken har tystnat, scenerna är rivna, tivolit har dragit vidare till nästa stad, alla restaurangtält är borta, gatorna är sopade och kvar finns allas våra minnen av Luleå Hamnfestival 2018. Det har blivit dags att summera, utvärdera och tacka alla som har deltagit på olika sätt.
  Publicerat 2018-07-11
 • Aronsbadet tillfälligt stängt för underhåll

  Aronsbadet stängs tillfälligt då anläggningen ska underhållas. Det fina vädret har lockat väldigt många besökare vilket medför en större påfrestning på reningssystemets funktion. På grund av detta måste utebadet få en dags återhämtning och underhåll.
  Publicerat 2018-07-11
 • Avrådan från bad vid Notvikens badplats efter badvattenprover

  Badsäsongen är här och Luleå kommun tar varje sommar vattenprover för att kontrollera badvattnets kvalité. Efter resultatet från provtagning av badvattnet vid Notvikens badplats avråder kommunen nu från bad där tillsvidare. Proverna visade på höga värden av mag-och tarmbakterier i vattnet, vilket kan medföra stor risk för kräkningar och diarré om du får i dig av badvattet. 
  Publicerat 2018-07-10
 • damernas ishockeylag på scen

  Luleå klättrar i rankingen som idrottsstad

  Luleå utsågs till sjunde bästa idrottsstad i Sverige. Det är den bästa placeringen någonsin, ifjol hamnade Luleå på nionde plats, meddelar Sveriges Television idag.
  Publicerat 2018-07-05
 • Magisk kväll på Södra hamnplan i Luleå

  Närmare 1 000 taggade Luleåbor samlades igår på Södra hamnplan där kommunen riggat en storbildsskärm som visade åttondelsfinalen i fotbolls-VM mellan Sverige och Schweiz.
  Publicerat 2018-07-04
 • Invigning av Luleå Hamnfestival onsdag 12.00 i Stadsparken

  Nu är det äntligen dags för årets stora familjefest i Luleå. Konceptet är i stort sett det samma som tidigare år. Musik, mat och aktiviteter med basen i Norra Hamn. - Det som är förändrat i år är att vi kör invigningen i Stadsparken redan på onsdag klockan 12.00 säger, Örjan Esensjö, projektledare för Hamnfestivalen i Luleå.
  Publicerat 2018-07-03
 • Se Sverige-Schweiz på Södra hamnplan

  På tisdag den 3 juli bjuder Luleå kommun in till fotbollsfest. Kom och se Sverige-Schweiz på storbildsskärm på Södra hamnplan.
  Publicerat 2018-06-29
 • hamnfestival

  Luleå Hamnfestival 4-7 juli – årets familjefest

  För sjätte året i rad går Luleå Hamnfestival, årets stora familjefest, av stapeln. Festivalen bjuder på artister och aktiviteter för alla åldrar. Invigning på onsdag 4 juli kl 12.00 i Stadsparken med sång, musik, godisregn och annat trevligt.
  Publicerat 2018-06-29
 • Personer som surfar på sina mobiler

  Fritt WiFi under Hamnfestivalen

  För att förstärka tillgången till internet under Luleå Hamnfestival så kommer det att finnas fritt WiFi på festivalområdet. Det är första steget i digitaliseringssamarbetet mellan Lunet och Luleå kommun.
  Publicerat 2018-06-28
 • Sommarmusiken 2018 igång

  Du har väl inte missat att Sommarmusiken har kört igång? I år ambulerar arrangemanget mellan stadsparken, caféet på Gültzauudden, betongtrappan i norra hamn och under några fredagskvällar blir det även musik i Råneå, Hertsön och Antnäs.
  Publicerat 2018-06-28
 • Njut av allemansrätten i sommar

  Äntligen är sommaren här och med den kommer många frågor om allemansrätten och vad som gäller vid olika typer av aktiviteter som eldning, klättring, plockning av naturprodukter, elcyklar och ridning.
  Publicerat 2018-06-25
 • Låna av Fritidsbanken i Luleå skärgård

  I sommar kan hela semestersällskapet vara aktiva med hjälp av Fritidsbanken. Den 20 juni är det premiär för Fritidsbanken i Luleå skärgård. Sommarspel, käpphästar, fiskespön, sport-och fritidsutrustning packas i dag för fullt för att köras ut till Junkön, Kluntarna och Småskär.
  Publicerat 2018-06-20
 • Sommaren har flyttat in till Södra hamnplan

  Nu är det sommar och då förvandlas Södra hamnplan till en playa mitt i stan– en plats för liv och rörelse, tillgänglig för alla. Södra hamnplan är öppen dygnet runt och bemannat emallan 18 juni till 17 augusti.
  Publicerat 2018-06-18
 • Midsommarfirande i Luleå 2018

  Regn eller sol, midsommar blir det i alla fall på fredag. Välkommen till några av de firanden som hålls i Luleå!
  Publicerat 2018-06-18
 • Konst från hoj igång för sommaren

  Välkommen att upptäcka Luleås konstverk via cykel! Hämta karta och startkort i Konsthallen eller ladda ner dem direkt. Vill du vara med i tävlingen, där fina priser utlottas, fyller du också i startkortet under din färd.
  Publicerat 2018-06-14
 • Luleå Steelpark - en plats för alla

  Sommaren är här och Sveriges nordligaste betongpark, Luleå Steelpark, fylls av liv och rörelse då åkare på brädor, inlines, spark- och BMX-cyklar samlas i parken på Örnäset. En mötesplats för rutinerade åkare och nyfikna nybörjare.
  Publicerat 2018-06-12
 • Stora fartyg väljer Luleå

  I sommar kommer en rad kryssningsfartyg att angöra i Luleå. Redan på onsdag 13 juni klockan 08.00 står Luleå Turistcenter redo för dubbla kryssningsanlöp.
  Publicerat 2018-06-11
 • Badpremiär på Aronsbadet och Råneåpoolen

  Snart dags för Luleå kommuns utomhusbad att sommaröppna. Alla badsugna kan planera in ett premiärdopp på Aronsbadet och Råneåpoolen lördag den 16 juni.
  Publicerat 2018-06-05
 • Premiär för turbåtstrafiken

  På fredag 8 juni startar turbåtstrafiken och skärgårdsbåtarna börjar sina turer ut till skärgården. På Luleå turistcenter kan du hämta din turlista och samtidigt få inspirerande tips inför ditt skärgårdsbesök.
  Publicerat 2018-06-05
 • Nationaldagsfirande 6 juni

  Välkommen till årets nationaldagsfirande i Stadsparken, i Kulturens hus, på Hägnan, vid Norrbottens museum och i Råneå!
  Publicerat 2018-06-04