Hertsön 27 maj

Vi presenterar stolt vår line up: Peg Parnevik, Alawee, Olivia Lobato och Baby Mala! Klockan 18 öppnar området, klockan 18.30 går första artisten på scenen. Vi ses på Hertsö IP. Gratis och drogfritt.

Peg Parnevik

Peg Parnevik har sedan 2016 byggt upp en trogen publik och belönats med bland annat en P3 Guld-vinst och en Grammisnominering. Idag har hennes musik över 230 miljoner streams totalt och i januari släppte hon singeln Misslyckad & hatad, för första gången någonsin på svenska under sitt eget namn.

– Misslyckad & hatad var en av de första låtarna jag skrev på svenska. Den beskriver känslan när man gått vidare från ett uppbrott, men fortfarande känner sig sårad och har lite ilska kvar i kroppen, säger Peg Parnevik.

Alawee

Alawee fick sitt genombrott med Aktiverad som släpptes i september och sedan dess har nära 22 miljoner lyssningar på Spotify. Låten har även spräckt Tiktok-algoritmerna då Aktiverad-ljudet har över 350 miljoner visningar totalt.

– Det var en planerad succé men jag hade inte räknat med att det skulle gå så fort, berättar Alawee om den virala hiten.

Olivia Lobato

Olivia Lobato gjorde sig tidigt ett namn på TikTok och debuterade 2021 med sin låt Syrener. Hon kickstartade 2023 med sin debut-EP, en nominering och uppträdande på P3 Guld med hitlåten Syrener samt en Grammisnominering för Årets Nykomling. I sommar spelar hon på några av landets största festivaler och under året kan man förvänta sig höra mycket ny musik från henne.

Baby Mala

Baby Mala från Göteborg är skådespelaren, dansaren och artisten som debuterade 2021 med singeln BAGS. Sen debuten har Baby Mala hunnit göra musik med Imenella, vara förband åt Jireel och bli utnämnd av Spotifys editorials till årets KLASS 2023 som en av årets starkaste debutanter – och nu kommer hon till Hertsön.

Sidan uppdaterades den 24 maj 2023