Fakta om arenan och kontakt

Arenan mitt i centrala Luleå full av möjligheter genom sitt stora antal hallar, lokaler, ytor och förmåga att kunna förvandlas till just det som önskas för arrangemanget.

Kontakt Luleå Energi Arena

Telefon

+46(0)920-45 32 73

Dagtid kl 08.00-17.00 besvaras telefonen av Luleå kommuns kundcenter. Övriga öppettider* besvaras telefonen direkt av personalen på Luleå Energi Arena.

*Notera att arenan håller öppet och är bemannad efter bokningsläget och om det inte finns några bokningar så är inte arenan öppen.

E-post

luleaenergiarena@lulea.se

Adresser

Luleå Energi Arena
Att. Servicemännen,
Kultur-och fritidsförvaltningen
Bastugatan 6-8
972 41 Luleå

Godsmottagning
Bastugatan 4A
972 41 Luleå

Fakturaadress
Luleå kommun
Box 500 01
972 31 Luleå

Mått Luleå Energi Arena

Hall-A
Golvytan i hall-A (stora arenarummet) är 43 x 23 meter med läktarna parkerade.
Takhöjden till underkant på takbalk i Hall-A är 9450 mm.

För ritningar se här

Hallarna i arenan

Luleå Energi Arena består av elva hallar:

Hall-A är stora arenahallen med plats för upp till 3100 personer. Här spelat elitbasket- och elitinnebandy, det är träningar, tävlingar i bordtennis, brottning och andra typer av tävlingar. Även mässor, konferenser och konserter äger rum här.

Hall-B är för skolidrott, träningar, matcher och tävlingar. Även mässor, konferenser och konserter äger rum här.

Aktivitetslokal C1 är för kampsport så som karate och judo

Aktivitetslokal C2 är för kampsport så som karate och judo

Hall-D
är en stor lokal i källaren med plastmatta (37 x 13 meter) som är lämpad för innebandy, skolidrott, cirkelträning, dans mm

Aktivitetslokal E1
är för bordtennis

Aktivitetslokal E2 är för kampsport så som martial arts men även lämpad för yoga eller andra liknande pass

Aktivitetslokal F1
är för brottning men även andra typer av kampsport

Aktivitetslokal F2 är för boxning och thaiboxning

Aktivitetslokal F3
är en lokal med matta som är granne med boxningslokalen och är lämplig som komplement till boxningen

K-hallen är styrkelokalen där Luleå Atletklubb håller till.

Elkraft

Hall-A

63 amp

4


32 amp

4


16 amp

4


230 v

10




Hall-B

32 amp

2


16 amp

2


230 v

4




Vid lastbrygga

63 amp

1


16 amp

1




Vid OB-buss

63 amp

1

Belysning

I stora arenan (hall-A) finns allmänbelysning med armaturer i taket som går att ställa in efter olika scenarier. Allt från grundljus till ljus anpassat efter de olika idrotternas spelplan, där 1100 lux är maxljus.

WiFi - Nätverk

I arenan finns Wi-Fi och möjlighet till fast uppkoppling mot nätverk "LE Arena-Guest" där tillträde är fritt. Man accepterar bara reglerna för nätverket och sedan har man fri surf i 8 timmar.

Finns även ett dedikerat nätverk för media.

Toaletter

I arenan finns det totalt 22 publika toaletter fördelat på de olika våningsplanen. Det finns också 5 toaletter för rullstolsburna. (Till detta tillkommer toaletter i omklädningsrum, personalutrymmen och domarrum) I stora foajén på entréplan finns det skötbord i två av HWC.



WC Herr

WC Dam

HWC

Skötbord

Entréplan

Vån 2

6

6

2

2

Restaurangplan

Vån 3

4

4

2

0

Källarplan

Vån 1

1

1

1

0

Mediaplan

Vån 4

0

0

0

0

Omklädningsrum

I arenan finns det på entréplan 7 omklädningsrum och 2 domarrum och i källaren (plan 1) 11 omklädningsrum. I källaren finns det även 1 dambastu och 1 herrbastu som är öppna efter speciella öppettider.

Samtliga omklädningsrum går att styra med kodlås enligt önskemål. I omklädningsrummen finns det möjligthet att koppla upp sig mot nätverket via TP-uttag.

Parkering

Gäster till arrangemang i Luleå Energi Arena hänvisas till de publika parkeringarna i Luleå. Mellan Luleå Energi Arena och Pontusbadet mot Skomakargatan finns den närmsta största parkeringen.

I närhet till arenan parkerar du i Kulturens hus parkeringsgarage, i Smedjans- eller Karpens parkeringsgarage. Du kan också parkera på parkeringen utanför Strand Galleria och promenera ett par hundra meter till arenan via Bastugatan fram till huvudentrén.

Parkering för rörelsehindrade

Utanför Luleå Energi Arena på framsidan mot Bastugatan och Norra hamn finns två parkeringar förrörelsehindrade mot väggen vid badhuset. Dessa platser är till för dem som besöker arenan eller badhuset med giltigt tillstånd. Det finns även två stycken platser på baksidan av badhuset mot Skomakargatan.

OB-buss och bussparkering

På Skomakaregatan i södergående riktning finns det en lång uppställningsplats för OB-bussar i samband med arrangemang. På arenaväggen finns två (2) stycken olika "kattluckor" för att använda i samband med att Triax- eller annat kabalge dras in.

På Skomakargatan finns det en bussparkering precis utanför hallen. Här finns det möjlighet att få strömförsörjning framdagen för dig som kommer med produktionsfordon, OB-bussar, nightliners eller annat. Meddela bara oss på arenan innan din ankomst så ordnar vi det.

Press och media

På våning 4 (mediaplan) finns två mediarum med plats för 4-5 personer i varje rum. På våning 3 finns en pressläktare med plats för ca 12 personer. Mediarummen är lämpliga för radiosändningar eller vid behov av rum till bildredaktör eller liknande.

Resultattavla

I hall-A finns en Stramatel resultalanläggning med fyra (4) stoda LED-skärmar på 14,6 kvm som kan nyttjas till detta. Det absolut vanligaste förfarandet är att två (2) diagonalt används till resultat och två (2) används till "reklam".

Anläggningen är FIBA Lever 1 klassad vilket gör att landskamper går utmärkt att genomföra i arenan.

Tvättstuga

I arenan finns en tvättstuga som vid behov nyttjas. Ta kontakt med servicemännen inför ditt arrangemang för mer information.

Restaurang

Liverestaurangen heter restaurangen som serverar lunch dagligen, middag vid matcher eller andra arrangemang. Läs mer om restaurangen på www.liverestaurangen.se Länk till annan webbplats.

Servicemän/arenapersonal

Servicemännen finns på plats under arenans samtliga öppettider och nås via telefon 0920-45 32 73 och har sitt kontor på entréplan mellan hall-A och hall-B

Godsmottagning

Bastugatan 4A är arenan godsmottagning där en lastbrygga finns.

Arenan har två (2) pallbjörnar, en (1) pallbjörn med långa gafflar, en (1) led-staplare och ett antal olika vagnar för transport. Vid speciella tillfällen hyrs sax- eller skyliftar in. Traktorlossning går också att lösa om detta meddelas i god tid innan.

Sjukrum och hjärtstartare

I arenan är alla servicemän utbildade på HLR och hjärtstartare.
Vid större arrangemang kompletteras detta ofta med ordningsvakter, sjukvårdspersonal och läkare.

Det finns två hjärtstartare i arenan, automatiskt utrymningslarm och flertalet brandsläckare.

I direkt anslutning till stora foajén finns det ett sjukrum som kan upplåtas vid arrangemang för arrangörens sjukvårdspersonal.

Det finns två (2) hjärtstartare på arenan i larmade skåp. En (1) utanför vaktmästeriet på entréplan och en (1) i källaren utanför K-hallen.

Utrustning

På arenan finns det flertalet olika typer av utrustning att hyra, som exempelvis:

  • Scendelar (upp till 180 kvm) med ben i olika längder.
  • Fällbord 1800 x 800 mm.
  • Runda ståbord.
  • ca 1000 stolar med svart tygsits.
  • Backdrop 9 x 22 meter.
  • Elcentraler och kablage.
  • Täckmattor (gummi) 2 x 20 meter för att täcka sportgolvet som skydd.
  • Täckmattor grafitgrå nålfiltsmattor 1000 kvm.
  • Idrottsutrustning till diverse olika sporter.

Sidan uppdaterades den 23 april 2024