Vi Håller Rent 2019

Luleå kommun och Håll Sverige Rent anordnar tillsammans Vi Håller Rent dagarna i Luleå och Du kan vara med.

Varje vår deltar Luleå kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2017 deltog 755 933 hjältar runt om i landet!

Från 12 februari är anmälningen öppen till Vi Håller Rent, anmäl er här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Sista anmälningsdag är 22 april. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, mindre soppåsar och pedagogiskt material. I Luleå kommun delar ut materialet vecka 20 (14-20 maj) och deltagare hämtar själva ut materialet på Logementsgata 3.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Vill ni ha hjälp att samla ihop sopsäckarna efter skräpplockningen ska städningen vara klar senast den 5 juni.

Efter att du plockat skräp kan ni antigen lägga skräppåsarna samlat i fina högar nära vägen och anmäla till Niklas Öqvist vart ni har lagt dem senast den 5 juni. Alternativ tar ni själva hand om det plockade skräpet.

Vi Håller Rent är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv. 

Vid frågor om Vi Håller Rent, kontakta Niklas Öqvist på Parkdrift niklas.oqvist@lulea.se 0920-453287

Var med du också i kampen mot skräpet! 

Viktiga datum för Vi Håller Rent kampanjen 2018

25 februari: Anmälan öppnar

14 maj: Första dag att hämnta ut städmaterial på Logementsgatan 3

5 Juni: Sista dag att anmäla att ni är klara om ni vill ha hjälp att hämta in det plockade skräpet