Nyårsbröllop

Det är uppenbart att kärleken i Luleå blomstrar och att det är många som går i bröllopstankar. Ansökningarna till platserna att få viga sig under nyårskvällen har varit många.

Södra Hamnplan fick det här årsskiftet stå som festplats för nyårsfirandet. Både för nyårstal, fyrverkerier och årets nyhet - utomhusvigsel! Fjolårets vackra vinterinstallation Silverpaviljongen flyttas tillfälligt till evenemangsområdet på Södra Hamnplan där den under den magiska nyårsnatten agerade högtidlig ceremoniplats.

Läs om brudparen och se bilder från vigslarna

Återställ
Brudpar 1 Evelina Andersson & Dan-Göran Sunna
Återställ
Brudpar 2 Maarit Kylmämaa & Hans Forsberg
Återställ
Brudpar 3 Emma Pettersson & Roberto Carlos Ruiz Ibanez
Återställ
Brudpar 4 Josefine Forssberg & Christian Renström

Totalt var det 27 par som ansökte om att få vara med och gifta sig på nyårsnattens evenemang på Södra Hamnplan. Tre av dem blev valda till den ordinarie vigseln. Ytterligare ett par togs ut för att medverka i TV-inspelningen av bröllopet vilket i praktiken innebär att det genomförs fyra vigslar under nyårskvällen.

- Alla fyra brudparen deltar under samma villkor och proceduren blir likadan för alla. Skillanden är bara att par 4 kommer att ha en eller två kameramän med sig under vigseln och efterföljande bröllopsmingel i festtältet, säger Eva Sundgren, producent för evenemanget.

 

TV-produktionsbolag filmar unga brudpar

Att Luleå kommun planerar nyårsbröllop utomhus är ett evenemang som har uppmärksammats i Luleå och Norrbotten.
Men evenemanget har även fångat det internationella tv-produktionsbolaget Warner Bros intresse som nu funnit ett ungt brudpar som filmades under nyårsnatten.

Läs mer om TV-produktionen