Markanvisning Kronandalen Östra entrén del 1

Luleå kommun bjuder in till markanvisning för Kronandalen etapp Östra entrén. Vi söker nu byggaktörer som vill fortsätta utvecklingen av Kronan tillsammans med oss.

Kronandalen är en del av Kronan, en ny stadsdel centralt i Luleå. Här förenas gammalt och nytt, stadsmiljö och natur, arbete och fritid, teknik och kultur. Kronan står för hållbara lösningar i en miljö där alla känner sig välkomna.

Idag bor det cirka 1 700 luleåbor på Kronan i främst småhus och punkthus. När Kronandalen är fullt utbyggd med cirka 2 000 bostäder kommer 7 000 människor att leva och verka i stadsdelen. Kronan kommer vara ett av Luleås största bostadsområden med ett stadsdelscentrum, skola och arbetsplatser. Med sin närhet till Luleå centrums utbud och naturen runt hörnet är det Luleås naturstad.

Etappen Östra Entrén omfattar totalt ca 450 bostäder varav del 1 nu är aktuell för markanvisning. Del 1 omfattar ca 200 bostäder fördelat på 3 bostadskvarter samt ett kvarter för parkeringshus. Kronandalen prioriterar gående, cyklister och bussresenärer. Attraktiva mötesplatser på torg, parker och gårdar för både avkoppling och aktivitet, variation av skala, boendeformer och arkitektur som ger livskvalité och boende för alla.

Underlag och intresseanmälan finner ni på särskild sida för markanvisning Kronan, se nedan.

Har du frågor kring markanvisningen kan du använda dig av vår frågefunktion under "Frågor och svar" nedan. Sista dag att lämna in frågor för att vi ska hinna garantera ett svar är den 20 oktober.

Intresseanmälan

Sida för digital intresseanmälan finner ni på särskild sida för Kronandalen markanvisning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välkommen med er intresseanmälan senast den 4 november!

Frågan tillsammans med svaret kommer att publiceras löpande på denna sida. Sista dag för att ställa en fråga är 20 oktober.Sidan uppdaterades den 4 maj 2023