Trafikstörningar väntas

Om drygt en månad, måndag 6 maj, stängs Haparandavägen av för arbete mellan Mjölkuddsrondellen och Porsörondellen. Arbetet längs sträckan består av nedläggning av VA- ledningar, el- och fiberoptik samt bygge av två nya rondeller. Vägen hålls stängd för genomfart i sex månader och öppnar åter för trafik i slutet av oktober.

Våren är snart här och tjälen på väg att gå ur backen. Det innebär förutom värme och grönska även att byggprojekten i Luleå drar igång på fullt allvar.
Två av de största projekten, Risslan och Östra Länken, som redan nu märks av i trafikmiljön längs Haparandavägen och Bodenvägen kommer inom kort ge upphov till mer omfattande trafikstörningar då Haparandavägen klockan 05.00 måndag den 6 maj delvis stängs för genomfart av för trafik ända fram till och med oktober 2019.

Så påverkas bussarna, gång- och cykelvägarna och trafiken

På våra projektsidor, se länkar nedan, kan du titta på kartor och läsa om hur du ska göra som gång- och cykeltrafikant. Du får tips på rekommenderade färdvägar med bil och du kan läsa om hur bussarna påverkas av avstängningen.

Läs mer om kommande trafikstörningar på våra projektsidor:
Östra Länken
Risslan