Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Öppet Forum om nya Stadsparken

Luleå stad fyller 400 år 2021 och det ska firas! Den största presenten till Luleåborna blir en ny, upprustad stadspark. - Alla är välkomna  till Öppet Forum där vi hoppas få ta del av Luleåbornas tankar om hur de vill att den nya Stadsparken ska upplevas, säger projektledaren Viktor Wäppling.

-Vi finns på plats mellan 11.00 till 18.00 och hoppas få ta del av Luleåbornas tankar om
hur de vill att det ska vara i Stadsparken, säger projektledaren och landskapsarkitekten Viktor Wäppling.

Projektgruppen, med deltagare från olika avdelningar på Luleå kommun, finns på plats på Kulturens Hus under dagen. Alla som är intresserade av Luleås allmänna platser och hur de ska användas är välkommen att komma förbi och dela med sig av sina tankar och idéer.

Det är Drop-In hela dagen!

På plats visas nya ritningar och förslag på hur nya Stadsparken kan utformas. Projektet har även fyllt upp med kreativt material så att besökarna kan skapa sina egna collage av material, till exempel bilder, texter, färger och foton, som beskriver stämningen eller känslan på platsen.

- Vi försöker finna Luleås själ, vad eller vem är Luleå? Vad har format staden och Luleåborna? Kan det finnas bra låttexter, bra strofer i litteraturen eller bevingade ord vi kan plocka upp och jobba vidare med, funderar projektgruppen och Johan Eriksson, sektionschef, Landskap och Trafik inom Stadsbyggnadsförvaltningen, som har fått i uppdrag att utföra arbetet med den nya parken.

Läs mer om (nya) Stadsparken i Luleå.