Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tillsammans har de hittills cyklat 2518 kilometer i vinter!

Välkommen ned till Södra Hamn nu på lördag 24 feb mellan kl. 10.30-12.30. I samband med KPN:s skridskotävlingar och familjedagen på isen, finns ”Vintertramparna” och projektledarna på plats med aktiviteten ”Träffa Vintertramparna och prova deras olika cyklar”.

Under hösten 2017 uppmanade Luleå kommun intresserade att ansöka till projektet ”Vintertramparna”. Närmare 600 personer skickade in en anmälan men endast tretton blev utvalda. I projektet har deltagarna antagit utmaningen att vintercykla i fem månader och målet de själva satt upp är att de tillsammans ska ha cyklat 5300 kilometer under perioden, vilket motsvarar en tur från Luleå till Marocko. Under projektets två första månader har Vintertramparna redan hunnit avverka 2518 km och är nu i Strasbourg.

Under dagen kommer deltagarna i ”Vintertramparna” ha med sig de olika cyklarna som de fått låna under utmaningen och då får även allmänheten möjlighet att prova på hur det är att cykla med bland annat elcykel, tandemcykel, lastcykel med elassitans och fatbike.

– Det finns även möjlighet att få träffa vintertramparna och höra hur det går för dem. Vilka utmaningar de känt av och hur det fungerar att cykla i snö, kyla och halka, säger Helena Lindvall, projektledare för hållbart resande i Luleå kommun.

Medverkar gör även projektgruppen inom Hållbart resande på Luleå kommun som finns där för att besvara frågor om vintercykling och cykelprojekt i Luleå.

 

Välkommen till en dag på isen - Välkommen att träffa oss!