Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lärorikt Cykelforum

bild

I lördags genomfördes ett välbesökt Cykelforum på Kulturens Hus. Över 100 deltagare kom för att lyssna till inspirerande föreläsningar om vintercykling, som var årets tema. Forumet gav även deltagarna möjlighet att på olika sätt bidra i frågorna kring Luleås utveckling för att blir en riktigt bra vintercykelstad.

Det var överlag en positiv och utvecklingsriktad stämning som präglade dagen och många idéer och tankar lyftes fram.

– Vi är glada över att det var så många som kom, liksom engagemanget hos dem som var med. Nu ska vi gå igenom alla förslag och arbeta vidare med dem, säger Helena Lindvall, projektledare för hållbart resande på Luleå kommun.

Med på forumet fanns även representanter från stadsbyggnadsnämnden och en av dem var ordförande Lenita Ericson som talade under rubriken "Hur skapar vi bra förutsättningar för att vintercykla i Luleå?" Lenita Ericson gav även utrymme för frågor och synpunkter från åhörarna och tog med sig flera ideér för framtiden.

Utställarna på plats och de olika cykelorganisationerna som fanns med bidrog till fina möjligheter för samtal och ny kunskap under programmets pauser, som även gav plats för mingel och samspråk deltagarna emellan.

– En av uppgifterna för oss blir också att gå igenom utvärderingarna för att se vad vi kan utveckla till framtida forum och då försöka lyfta upp frågor och ämnen som togs upp av deltagarna, säger trafikingenjör Per Westermark.

Läs mer om Cykelforum och cykling i Luleå.