Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Nu lättar trafiktrycket på Svartövägen

Nu lättar trafiktrycket kring korsningarna längs Svartövägen i höjd med Midgårdsvägen och Bodenvägen. Onsdag natt öppnas Midgårdsvägen för genomfart och i samma veva tas flera trafikanordningar bort i riktning mot Bodenvägen.

- Det kommer märkas tydligt då det blir enklare att köra i området, säger John Stenman, trafiksamordnare för Östra Länken etapp 4C.

Observera väjningsplikten

Det närmar sig vinter och med det kommer ett flertal byggarbeten att avslutas för säsongen. I Östra Länkens etapp 4 C som byggs i området kring Regionhuset och Mjölkudden har vägarna varit fullmatad med trafikinformation under det senaste halvåret. Men nu skymtar vi slutet och under veckan kommer ett flertal betongbarriärer och så kallade serganter, de gula skyltarna med röda reflexstreck, att plockas undan.

- Viktigt att tänka på i samband med öppnandet av korsningen är att trafiklysena ännu inte är uppsatt och i funktion och att det är väjningsplikt ut mot Svartövägen som gäller tills de fungerar, säger projektledaren Max Havama, vid Luleå kommun.

Trafiklysena i korsningen Midgårdsvägen/Svartövägen monteras efter öppnandet och beräknas vara i drift under nästa vecka. det vill säga vecka 45.

- Den här veckan rensar vi bort en hel del av anordningarna men det kommer fortfarande att bedrivas arbeten på området. Därför förblir Svartövägen tvåfilig ända fram till slutet av november, säger John Stenman, NCC. Arbetet som kvartsår längs sträckan är att byta och montera nya räcken på båda sidor av vägbanorna. I och med det tillkommer även visst mark- och återställningsarbete som genomförs så länge vädret tillåter.

Barriärren vid pumpstationen, korsningen Bodenvägen/Svartövägen, blir dock kvar till årskiftet då fasadbeklädnaden på byggnaden skall vara klar.

Läs mer om Östra Länken etapp 4C.