Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Glada vinnare prisades i cykelkampen

Andrepristagaren Patrik Kotiranta Lundberg och tredjepristagaren Stefan Larsson prisades för sina individuella insatser i den Europeiska cykelkampen där de tävlat för Luleå bland 52 andra länder. Prisutdelare Lenita Ericson assisterades av tävlingens projektledare Dalibor Sentic.

Andrepristagaren Patrik Kotiranta Lundberg och tredjepristagaren Stefan Larsson prisades för sina individuella insatser i den Europeiska cykelkampen där de tävlat för Luleå bland 52 andra länder. Prisutdelare Lenita Ericson assisterades av tävlingens projektledare Dalibor Sentic.Klicka på bilden så förstoras den.

Europeiska Cykelkampen är nu avslutad och Luleå slutade i sin klass på en fin åttonde plats bland 52 europeiska städer. Vinnarna som tävlade för Luleå prisades av Lenita Ericson i stadsparken i lördags.
- Vilket härligt engagemang från Luleåborna, sade hon och hoppades på samma cykelglädje inför nästa års cykelkamp.

Det var totalt 353 individuella tävlande och 25 lag som cyklade för Luleå i den europeiska cykelkampen under maj månad i år.

Segrare i Luleås individuella tävling blev Peter Parnes som cyklat totalt 645 km.

Patrik Kotiranta Lundberg tog andra platsen med sina 481,9 km.

Stefan Larsson cyklade 479,6 km och tog därmed hem tredje placeringen.

Segrare i Luleås lagtävling är laget Luleå Makerspace som cyklat 383 km per deltagare. Laget består av Peter Parnes, Ewa-Charlotte Faarinen och Agneta Hedenström.

Stadsbyggnadsnämndes ordförande Lenita Ericson intervjuade projektledaren Dalibor Scentic om årets cykeltävling som även blir ett avstamp för mer deltagande för Luleås del.

Stadsbyggnadsnämndes ordförande Lenita Ericson intervjuade projektledaren Dalibor Scentic om årets cykeltävling som även blir ett avstamp för fler tävlingar i kommande cykelkamper i Europa.

- Det var första gången vi deltog i år, sade Dalibor Scentic om deltagandet i ECC, men han ser med tillförsikt fram emot nästa års tävling där Luleå kommer att fortsätta kampen mot framförallt andra svenska städer i tvälingen.
- Tävlingen hålls för att skapa intresse och fokus på cykling, men givetvis vill vi synas på toppen, sade han.

Lenita Ericson som har cykling som en av sina hjärtefrågor var glad över att Luleå deltagit i år och ser det som en självklarhet att Luleå ska forstätta utvecklas som en bra cykelstad. - Att lyfta upp cykling på den här nivån gör det hela än roligare, avslutade hon.

Årets siffror

Totala antalet cyklade kilometer inom kommun/stadsgränsen, 52 städer

Vinnare: Turkiska staden Izmir 855 002,1 cyklade km

Bäst placerad av svenska städer: Umeå, 4:e plats, 178 984,7 cyklade km

Luleå kom 32 plats, 22 262,9 kilometer km

I kategorin bästa cykelstad. Då tittar man på antal cyklade kilometer per 1000 invånare

Vinnare: Polska staden Gdansk, 1 800,6 km/inv

Bäst placerad av svenska städer: Umeå 1 481,9 km/inv

Luleå kom åtta, 477,7 km/inv

Luleås individuella tävling, 353 deltagare

Peter Parnes, 645,1 km

Patrik Kotiranta Lundberg, 481,9 km

Stefan Larsson, 479,6 km

Luleås lagtävling, 25 lag

Luleå Makerspace, 382,5 km/deltagare

ECC 2018

Vill du vara med i nästa års tävling ska du hålla ögonen öppna under april månad då vi drar igång marknadsföringen av ECC-cykelkampen 2018.

Vill du veta vad som gjorts i år och hur vi lagt upp tävlingen kan du kika på vår webbplats cykelkampen