Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2013 ännu ett ganska varmt år

Sommaren 2013 går inte till historien när det gäller vädret. Men en hel del dagar gick det ändå att sola i Norra hamnen.

Sommaren 2013 går inte till historien när det gäller vädret. Men en hel del dagar gick det ändå att sola i Norra hamnen.

Sommaren var ju sisådär. Men temperaturmässigt blev 2013 ännu ett relativt varmt år.

Som säkert många minns slogs inte Luleå om topplaceringarna i sommarens solliga I stället var det södra Sverige som hade en kanonsommar.

Endast under några dagar i slutet av juli nådde temperaturen över 25 grader vid Norrbottenskusten. Men sammantaget blev det ändå en normalvarm sommar.

Årets varmaste period inföll i stället i slutet av maj. Allra varmast var det den 31 maj med nästan plus 29.

En enda vintermorgon, den 13 mars, kröp termometern under minus 25 grader.

Årets medeltemperatur för Luleå stad hamnar på drygt tre plusgrader, vilket är ungefär två grader varmare än normalt. Men 2011 var årsmedeltemperaturen ännu lite högre. 

Allt enligt webbsidan temperatur.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och dess mätare på universitetsområdet. Sidan har även temperaturdata för centrum, Antnäs, Mörön och Råneå.

Enligt SMHIlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster föll det lite mer nederbörd än normalt i norra Sverige under 2013.