Nu hoppar vi på tåget! 

Bokstavligt talat är så fallet för 30 resenärer som idag pendlar på sträckan Luleå-Boden och som under april och maj ska testa den nya tågpendeln på samma sträcka. Du kommer kunna följa Tågpendlarnas vardag i sociala medier under #pendla25minuter.

Drygt 130 personer har ansökt om att bli tågpendlare under två månaders tid. 30 resenärer är nu uttagna med målsättningen att ta tåget på mer än hälften av sina arbets- och studieresor. Tågpendlarna är en grupp i åldrarna 20-60 år som arbetar/studerar i Boden eller Luleå. Vissa reser till Sunderby station andra till Notvikens station, några till Boden respektive Luleå station. Tågpendlarna har möjlighet att låna en vikcykel under projektet för att ta sig mellan hemmet och stationen och arbetet.

Vill du också testa tåget? Här kan du läsa mera https://www.norrtag.se/pendeln/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Häng med på Andreas Wahlströms första dag som tågpendlare!

 

Hur är det att åka nya Pendeln mellan Luleå och Boden? Häng med på Andreas Wahlströms första dag som tågpendlare! Andreas är en av 30 personer som testar den nya Pendeln på sträckan Luleå-Boden på mer än hälften av sina vardagsresor. Satsningen genomförs i samverkan mellan RKM, Luleå och Boden Kommun, Länstrafiken och LLT.