Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

 • Förslag till reviderad budget 2019

  Högre effektiviseringar och mindre investeringar – det är de två grundpelarna i förslaget till reviderad budget som kommunfullmäktige ska besluta om. Bakgrunden är kraftiga obalanser i den tidigare budgeten motsvarande cirka 360 miljoner kronor fram till 2021, med investeringsnivåer på cirka 900 mkr per år och ett stort upplåningsbehov.
  Publicerat 2019-02-20
 • Ärenden till kommunstyrelsens arbetsutskott

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt kommande sammanträde den 25 februari sammanlagt 19 ärenden, bland annat följande:
  Publicerat 2019-02-20
 • Delar av isbanan stänger under KPN Grand Prix

  På torsdag 21 februari startar skridskotävlingen KPN Grand Prix där nederländska toppåkare tävlar på Luleås isbana. Luleå kommun vill skicka en viktig hälsning till Luleåborna och alla som tänker besöka isbanan under tävlingen den 21-24 februari.
  Publicerat 2019-02-20
 • Byggstart för Dalbo

  Det blev Nåiden Bygg AB som vann upphandlingen för bygget av Luleås nya bostadsområde Dalbo. Bygget som är uppdelat i två etapper startar nu med den grundläggande infrastrukturen där det 38 hektar stora området ska ge plats för 120–130 bostäder. Redan under hösten 2018 påbörjades avverkningen av skog i området men den officiella byggstarten sker i samband med första spadtaget som tas 5 mars.
  Publicerat 2019-02-19
 • Pressinbjudan reviderad budget 2019

  Rapporten om Luleås ekonomi och digitalisering föreslår som en första konkret åtgärd för en hållbar ekonomi att ta fram en reviderad budget för 2019 och förbättra budgetprocessen.
  Publicerat 2019-02-19
 • Pressinbjudan; Internationella modersmålsdagen firas på Örnässkolan

  Bland eleverna på Örnässkolan talas det trettio olika språk. Skolan uppmärksammar detta genom att imorgon onsdag 20 februari fira internationella modersmålsdagen (torsdag 21 februari).
  Publicerat 2019-02-19
 • Nya stipendier på g och ja till förlustbidrag för Musikens Makt

  Vid dagens kultur-och fritidsnämnd beslutades om att utreda nya kultur-och fritidsstipendier. Dessutom blev det ja till förslaget om förlustbidrag för Musikens Makt.
  Publicerat 2019-02-18
 • Brist i vård och omsorg av äldre person

  Socialförvaltningen har brustit i rutinerna när det gäller skötsel och kontroll av munhygien hos en äldre person.
  Publicerat 2019-02-15
 • Pressinbjudan: Undertecknande av samarbetsavtal mellan Luleå och Uleåborg

  Välkommen att vara med när Niklas Nordström och Päivi Laajala undertecknar det nya samarbetsavtalet mellan Luleå och Uleåborg.
  Publicerat 2019-02-14
 • Sekretessklassade handlingar gick till fel person

  Socialförvaltningen har av misstag skickat delar av två barnavårdsutredningar till fel person. Samtliga inblandade personer är underrättade och händelsen utreds.
  Publicerat 2019-02-14
 • Luleå blir Alla hjärtans stad – för sjätte året i rad

  Lagom till Alla hjärtans dag förvandlas Luleå till Alla hjärtans stad och sprider lite extra kärlek till Luleåbor och besökare. Runt om i staden dyker små kärlekstecken upp och i en film som sprids i sociala medier visar Luleåborna sin kärlek och vänskap till varandra.
  Publicerat 2019-02-14

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden