Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

 • Fritidsgårdarna i Luleå flyttar ut

  Nu får alla ungdomar i årskurs 6 – 9 i  Luleå kommun chans att mötas och göra saker ihop på ett helt nytt sätt. Luleås fritidsgårdar flyttar ut sin verksamhet och blir en enda stor fritidsgård under fyra veckor fram till skolavslutningen.
  Publicerat 2018-05-23
 • Billigare bussresor för LTU-studenter

  Från och med den 13 augusti 2018 reser samtliga studenter vid Luleå tekniska universitet till subventionerat pris med Luleå lokaltrafik.
  – Det är roligt att vi nu kan erbjuda våra studenter detta, vi vet att det är efterlängtat, säger Lenita Ericson, kommunalråd Luleå kommun.

  Publicerat 2018-05-21
 • Planuppdrag, medfinansiering och motioner

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlade på sitt sammanträde idag 25 ärenden, bland annat en fastighetsförsäljning på Porsön, medfinansiering till artister på Luleå Pride och två motioner.
  Publicerat 2018-05-21
 • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde idag 25 ärenden, bland annat en fastighetsförsäljning på Porsön och medfinansiering till artister på årets Luleå Pride. Välkommen till en presskonferens där kommunstyrelsens ordförande Niklas Nordström redovisar de ärenden som utskottet behandlade.Tid: Måndag, 21 maj, kl. 11.30Plats: Sammanträdesrum vån 9, StadshusetLäs föredragningslista
  Publicerat 2018-05-21
 • Stadsbyggnadsnämnden godkände Cykelbokslutet

  Vid stadsbyggnadsnämndens sammanträde 19 maj behandlades totalt 19 punkter på dagordningen. Bland annat godkännandet av cykelbokslut 2017.
  Publicerat 2018-05-18
 • Hon blir ny chef för stadsbyggnadsförvaltningen

  Helén Wiklund Wårell har utsetts till ny förvaltningschef för stadsbyggnadsförvaltningen. Helén är för närvarande fritidschef i Luleå kommun. Hon tillträder sin nya tjänst den 6 augusti.
  Publicerat 2018-05-18
 • Förskolan i Luleå satsar på barnskötarna

  Barn- och utbildningsförvaltningen satsar 1,3 miljoner kronor på en omfattande kompetenssatsning som ska stärka barnskötarnas kompetens och yrkesroll. - Vi är så glada över att kunna göra denna satsning på barnskötare i Luleå kommuns förskolor. Barnskötarna är viktiga i förskolan i Luleå kommun idag och framåt och därför är det viktigt att de får bästa förutsättningar att utvecklas i sin yrkesroll, säger Annica Backman, verksamhetschef förskolan.
  Publicerat 2018-05-17
 • Byggföretagens förslag till Kronandalen

  Den 16 maj gick tiden ut för intresserade byggföretag att lämna in intresseanmälan för att bygga Kronandalens andra etapp, Parken. Åtta byggföretag har lämnat in skisser och idéer på hur Kronandalen kan bli en del av den nytänkande och levande naturstaden Kronan.
  Publicerat 2018-05-17
 • Socialnämnden sammanträder

  Socialnämnden i Luleå sammanträder fredag den 18 maj klockan 8.30-12.00 vid Repslagargatan 6.
  Publicerat 2018-05-17
 • Socialförvaltningen gör en Lex Maria-anmälan

  Socialförvaltningen i Luleå anmäler sig själva till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan en boende vid ett vård- och omsorgsboende av misstag fått en annan patients läkemedel.
  Publicerat 2018-05-17
 • Luleå gymnasieskola startar NIU-utbildning i ishockey för tjejer

  Skolverket har gett klartecken till Luleå gymnasieskola att från och med hösten 2019 starta nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU), ishockey för tjejer. Skolverket har också beslutat att de befintliga NIU-utbildningarna vid Luleå gymnasieskola, basket, fotboll, innebandy, kanot, konståkning och ishockey för pojkar omcertifieras.
  Publicerat 2018-05-16

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden