Press- och informationsmaterial

Välkommen till Luleå kommuns pressrum! Här hittar du pressmeddelanden, pressinbjudningar och presskontakter. Kontaktuppgifter till Luleå kommuns ledande personer hittar du till höger.

Pressmeddelanden

 • Bemanningsläget inför skolstarten

  Inför höstens skolstart har skolan i Luleå annonserat ut 97 tjänster. Det är främst lärare men också fritidspedagoger, förskolelärare och barnskötare.
  Publicerat 2018-08-16
 • Invigning Kronanhallen – Luleås nya sporthall

  Hjärtligt välkommen till invigningen av Luleås nya tillskott av sporthallar. Lördag 18 augusti slår vi upp portarna på Kronanhallen och håller öppet hus i hallen mellan 12.00 – 15.00. Kronanhallen, som byggts i den framväxande stadsdelen Kronan är tänkt att försörja Tallkronanskolans idrottsliga verksamhet samt fungera som en av kommunens allmänna idrottshallar.
  Publicerat 2018-08-15
 • Narkotikaklassat läkemedel har försvunnit inom äldreomsorgen

  Drygt 700 tabletter av ett narkotikaklassat läkemedel saknas inom äldreomsorgen. Händelsen är polisanmäld.
  Publicerat 2018-08-14
 • Munkeberg Strand - nytt strandnära bostadsområde i Luleå

  I dag behandlade kommunstyrelsens arbetsutskott 12 ärenden, bland annat frågan om en avsiktsförklaring för Munkeberg Strand. Området är en viktig del av utvecklingen i ett växande Luleå. Om detta handlade dagens pressträff, där representanter för kommunen och byggbolagen deltog.

  Publicerat 2018-08-13
 • Pressinbjudan kommunstyrelsens arbetsutskott 

  Kommunstyrelsens arbetsutskott behandlar på sitt sammanträde på måndag den 13 augusti 12 ärenden, bland annat avsiktsförklaring för området Munkeberg Strand.
  Publicerat 2018-08-10
 • Luleå kommun stödköper svenskt kött

  Torkan i Sverige skapar stora problem för jordbruket och slår hårt mot jordbruksföretagen. En del tvingas nödslakta sina djur på grund av att man inte får fram tillräckligt med foder. För att stödja det svenska jordbruket och våra bönder kommer Luleå kommun att väsentligt öka inköpen av svenskt kött till skolmaten.
  Publicerat 2018-07-27
 • Uppmaning - var sparsam med vattnet i Högsön/Vitå och Niemisel

  Värmeböljan ställer till problem. Uppmaning till återhållsam vattenanvändning i Högsön/Vitå och Niemisel.
  Publicerat 2018-07-19
 • Godkänt att bada i Notviken igen

  Resultat från vattenproverna som togs i onsdags visar att vattnet är utan anmärkning. De tillfälliga föroreningarna är borta, inga mag- och tarmbakterier finns kvar.
  Publicerat 2018-07-13
 • Aronsbadet tillfälligt stängt för underhåll

  Aronsbadet stängs tillfälligt då anläggningen ska underhållas. Det fina vädret har lockat väldigt många besökare vilket medför en större påfrestning på reningssystemets funktion. På grund av detta måste utebadet få en dags återhämtning och underhåll.
  Publicerat 2018-07-11
 • Avrådan från bad vid Notvikens badplats efter badvattenprover

  Efter resultat från provtagning av badvattnet vid Notvikens badplats avråder kommunen från bad där tillsvidare. Proverna visar på höga värden av mag- och tarmbakterier i vattnet, vilket kan medföra stor risk för kräkningar och diarré om du får i dig av badvattnet. I dag, onsdag den 11 juli kl: 13.30, tas nya prover. Det brukar ta cirka 7 arbetsdagar att få ett nytt provsvar. 
  Publicerat 2018-07-11
 • Luleå toppar listan över Sveriges starkaste politiska opinionsbildare för andra året i rad

  Kommunalråden i storstäderna dominerar fortsättningsvis listan över genomslag i riksmedia. På en fjärde plats efter Göteborg, Malmö och Stockholm, hamnar Luleå och Niklas Nordström, som den starkaste politiska opinionsbildaren i norra Sverige för andra året i rad. Det visar en undersökning som Region Västerbotten låtit genomföra med Retriever.
  Publicerat 2018-07-04

Om Luleå kommun

Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Hela kommunkoncernen omsätter över sex miljarder kronor årligen.

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden