Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Första spadtaget på Kronan i Luleå. Från vänster: Nils Styf, vd Hemsö, Gabriella Sjöström, socialchef Luleå kommun, Fredrik Hansson, socialnämndens ordförande, Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå kommun, Anja Johansson, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Fredrik Edfast, affärsområdeschef NCC. Foto: Jennie Pettersson

Nu börjar bygget av Kronans nya äldreboende

I dag togs det symboliska första spadtaget för det nya vård- och omsorgsboendet i den nya stadsdelen Kronan i Luleå. 
– Det här är en stor dag i Luleå kommun. Vi tryggar omsorgen för våra äldre i och med det här bygget, säger kommunalrådet Niklas Nordström.

Vid dagens ceremoni deltog politiker och tjänstemän från Luleå kommun och representanter från Hemsö och NCC.

Luleås kommunalråd Niklas Nordström öppnade ceremonin och berättade att han ofta får frågan om Luleå kommer att klara av de krav som finns för att ge en god vård och omsorg till äldre.

– Ja, det kommer vi att göra och det här boendet gör att vi i Luleå ligger väldigt bra till i förhållande till övriga kommuner när det gäller omsorgen av våra äldre, säger han.

Ett gemensamt spadtag för det nya vård- och omsorgsboendet på Kronan i Luleå. Foto: Jennie Pettersson

Många platser

Det nya vård- och omsorgsboendet kommer att få 144 platser och är ett samarbete mellan Luleå kommun och fastighetsbolaget Hemsö.

– Samarbetet med Hemsö gör att vi kan bygga det här boendet utan att framtidens skattebetalare belastas med stora lån, säger Niklas Nordström.

Luleå kommun har tecknat ett 20-årigt hyresavtal med Hemsö för det nya vård- och omsorgsboendet på Kronan.